fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anders Svensson i ordkrig mot tidning efter Zlatan Ibrahimovic-diss

Publicerad: 14 mars 2017, 06:50

Anders Svensson och Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Wikimedia Commons

Ex-fotbollsstjärnan känner sig felciterad av Vetlandaposten, Donald Trump för nytt utspel mot medier och Snapchat satsar på fler annonser. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

FacebookAnders SvenssonZlatan IbrahimovićSnapchat

FT

Fredrik Thambert


Anders Svensson i ordkrig mot tidning efter Zlatan Ibrahimovic-diss
Lokaltidningen Vetlandaposten citerade ex-fotbollsproffset Anders Svensson med orden "Han (Zlatan Ibrahimovic) kan vara en fullständig idiot". Utläggningen kom från ett frukostmöte som den forne landslagsstjärnan hade i Vetlanda. När citatet så småningom nådde riksmedierna blev det en stor nyhet – som Anders Svensson dementerade.
– Det här är ju helt och hållet tagit ur sin kontext. Herregud alltså. Jag måste ringa upp den där journalisten och fråga vad han tänker med, säger han till Sportbladet efter att ha läst ursprungsartikeln.

Anders Svensson dementerar att han kallat Zlatan Ibrahimovic för iditot. Men Vetalandapostens reporter Oskar Mörnefält vidhåller att citaten är korrekt återgivna.
– Anders sa det här under en föreläsning där han pratade inför ett femtiotal personer. Efteråt pratade jag med personer som var där för att försäkra mig om att det verkligen var så han sa, berättar han för Sportbladet.

Trumps nya angrepp mot medierna
Presidentens rådgivare Kellyanne Conway har i intervjuer gett motstridiga uppgifter angående Donald Trumps utspel om att han blivit avlyssnad av Barack Obama. Hon har blivit hånad för att ha sagt "mikrovågsugnar kan förvandlas till kameror". Men Trump har nu gått ut på Twitter och gett eldunderstöd åt sin medarbetare:
"Det är otroligt hur oförskämda många av medierna är mot mina hårt arbetande representanter. Var trevliga, ni kommer klara er mycket bättre" skriver han.

Snaps framtid stavas annonser, inte fler användare
Användartillväxten planade ut något för Snapchat under fjolåret. Ett orosmoment för de som hoppas att Snap ska bli nästa Facebook istället för nästa Twitter, men inte nödvändigtvis för bolaget självt, skriver Recode. Deras främsta ambition är nämligen att tjäna mer pengar på de befintliga användarna än att ragga nya.

Facebook förbjuder övervakning med deras verktyg
Igår meddelade Facebook att de förbjuder utvecklare att använda deras data i övervakningssyftet. Detta gäller öven Instagram. Facebook hänvisar till incidenter som skett nyligen, enligt The Verge.

Allo kan avslöja vad du Googlat på
Googles meddelandeapp Allo tycks ha en bugg som kan exponera vad den man konverserar med har gjort för Google-sökningar tidigare. Det hela uppdagades av Recodes reporter Tess Townsend som snubblade över buggen när hon i en konversation med en vän. Istället för svar på sin fråga fick hon en länk till Harry Potter, vilket vännen tidigare googlat på.

VR-bolag värvar från Spotify
Warpin grundades nyligen av Emma af Robson från Stampen-bolaget Modern Women Media och Caroline Roth som tidigare varit marknadschef på Gant. Nu plockar de in Patrik Buckau som blir teknikchef och medgrundare. De senaste fem åren har han jobbat i olika roller på Spotify, rapporterar DI Digital.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev