Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anders Svensson ny expert för Kanal 5

Publicerad: 26 maj 2014, 07:02

En av Sveriges mest erfarna fotbollsspelare, Anders Svensson, blir expert för fotbollssändningarna i Kanal 5. De senaste dagarna har han varit i ropet för att ha kallat förbundskapten Erik Hamrén oärlig.


Ämnen i artikeln:

Anders SvenssonKarin Frick

Elfsborgs-stjärnan Anders Svensson är den som har  representerat Sverige flest gånger i landslaget. Han blir nu expert på  Kanal 5 och premiären sker vid bortamatchen mot Österrike den 8  september.

– Fotboll är min passion och det jag kan. Att få jobba med  att se på fotboll och tycka till om fotboll känns naturligt, säger  Anders Svensson, som väckt uppseende genom att kritisera förbundskapten Erik Hamrén i Olof Lundhs podcast.  

Anders Svensson ska förutom Österrike vara  expertkommentator till ytterligare tre matcher under 2014 – Ryssland,  Lichtenstein och Sverige.

– Han är alltid rak och ärlig i sina  åsikter och hans färska landslagserfarenhet kommer att vara väldigt  värdefull för våra sändningar, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på SBS  Discovery TV, som äger Kanal 5, i en kommentar.

Det är sedan tidigare klart att Karin Frick lämnar TV4 för att bli ankare vid SBS Discoverys kvalsändningar.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Anders SvenssonKarin Frick

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.