måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Andreas Cervenka – skådespelaren

Publicerad: 10 september 2015, 07:43

Andreas Cervenka i rollen som Handelslärare Foto: SVT

Vi känner honom som Sveriges kanske främste ekonomijournalist.
Men Andreas Cervenka har andra strängar på sin lyra.
I SVT:s nya serie ”Boys” dyker han upp som lärare på Handelshögskolan.

Ämnen i artikeln:

Andreas CervenkaSVTSvD NäringslivSvDMediaMedier

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Dramakomedin "Boys" är en variant av Lena Dunhams gränslöst hyllade serie "Girls". I rollerna ser vi Adam Pålsson, Armand Mirpour och Nour El Refai, men också hör – och häpna – SvD Näringslivs stjärnreporter Andreas Cervenka.

I trailern till serien ser vi honom i rollen som lärare på Handelshögskolan, replikskifte med Adam Pålssons karaktär Victor:

AC – Den här uppsatsen ska vara klar om en månad. Det är dags att fokusera lite. Vi bokar in ett nytt möte.

AP: – Nej, jag kan inte hålla på så här längre. Jag hoppar av. Jag vill göra saker som ger mig något. Som känns meningsfullt för mig.

AC: – Vad då vad ska du göra? AP: Musik, jag vill hålla på med Musik.

AC: – Vadå? Har du tänkt att bli Mick Jagger eller?

Det är oklart om Andreas Cervenka, som tillsammans med Torbjörn Isacson vann en Guldspade för sina avslöjanden kring SCA:s flygresor tidigare i år, castades för sin skådespelartalang, sitt utseende eller sina kunskaper i ekonomi.

– Regissören Olof Leth tog kontakt med mig i våras och ville ha med mig i en scen. Jag sade att jag varken hade erfaranheten eller talangen, men tyckte samtidigt att det var kul som omväxkling, säger Andreas Cervenka till Resumé.

Hur var det att ta regi?
– Det var spännande att se hur det funkar. Jag spelade mot Adam Pålsson som är jätteduktig och proffsig, han hjälpte mig mycket. Hur bra min instats var får andra bedöma.

Hur bra betalt fick du?
– Ett standardarvode.

Fick du blodad tand för skådespeleri?
– Nej, det kan jag inte säga. Jag insåg mina begränsningar och det är inte riktigt min grej. Men det är en blygsam insats. Jag är bara med i en scen. Jag fick intruktionen att bara vara mig själv. Skådespeleriet är inte riktigt min grej. Samtidigt är det alltid kul att komma in i nya miljöer. När min bok sattes upp på teater fick jag ta del av den världen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev