Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Andreas Ekström om SvD: Sellouts

Publicerad: 10 juni 2015, 05:16

Andreas Ekström tycker att alla medier borde avgå. I synnerhet SvD.

Foto: Sydsvenskan/SvD (montage).

Sydsvenskan-profilen kritiserar Svenska Dagbladets samarbete med Volvo Cars, Missnöje mot sir Martin Sorrells monsterlön och oklara besked om framtiden för tv-serien Jordskott. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

InstagramSvDSVTSamsungCarolina NeurathAndreas EkströmWPP

Andreas Ekström om SvD: "Sellouts"
Sydsvenskan-profilen Andreas Ekström har skrivit ett svavelosande blogginlägg med rubriken "Avgå, alla" där han kritiserar en mängd olika saker. Bland annat Svenska Dagbladet och deras omdiskuterade samarbete med Volvo Cars, där bilmärket sponsrar programmet Neuraths toppmöte. Han väljer att kalla tidningen för "sellouts".

"Ni borde kanske förlåtas, eftersom ni inte förstår vad ni gör: ni raserar trovärdighet som har tagit decennier att bygga upp. Jag orkar inte med all denna enfald!" skriver Ekström.

Instagram lanserar ny design
I första hand är Instagram en mobil tjänst, men den här veckan lanserar de en uppdaterad design av sin webbsida. I synnerhet personers profiler får sig ett rejält ansiktslyft med större bilder och stilrenare känsla. Bland annat försvinner kollaget med små bilder ovanför profilbilden. En bra men lite sen uppdatering, skriver The Verge.

Samsung visar genomskinlig skärm med spegelfunktion
Tv-apparaterna utvecklas i rask takt, och i samband med en mässa i Hongkong visar Samsung nu upp en skärm med en helt ny upplevelse. Dels är den genomskinlig och dels går den att spegla sig i. Skärmen, som mäter 55 tum, är primärt tänkt att kunna användas i butiker för att skapa virtual reality-upplevelser, skriver Zdnet.

Missnöje mot Sorrells monsterlön
Kommunikationskoncernen WPP:s grundare och högsta chef sir Martin Sorrell är den som tjänar mest av alla börsbolags-vd:ar i Storbritannien. I fjol drog han in 65 miljoner pund (cirka 830 miljoner kronor) tack vare sin lön och olika incitamentsprogram. Det är mer än dubbelt så mycket som tvåan på listan. På bolagsstämman igår röstade ändå 77,7 procent av aktieägarna för att Sorrells ersättning är godtagbar, skriver Adage. Det får vissa att tala om en ohälsosam "Sorell-centrering".

Oklart om ny säsong av Jordskott
Dramaserien som sändes av SVT under våren har hyllats och går just nu på internationell export. Men frågan om en uppföljande säsong hänger fortfarande i luften.
– Det är fortfarande en bra fråga! Vi har en bra dialog med SVT och ITV om framtiden och Palladium har en plan för hur vi vill gå tillväga. Ett besked kommer dock dröja, och det kan man förstås ha åsikter om, givet succén. Men så är politiken. Men det är klart, utomlands förstår de inte varför vi inte redan är igång och filmar, säger skaparen Henrik Björn till Expressen.

Vita husets pressrum evakuerades
Igår kväll avbröts plötsligt en presskonferens i Vita huset. Journalisterna på plats fick evakueras till en närliggande byggnad medan pressrummet genomsöktes av säkerhetspersonal. Enligt Secret Service var anledningen till evakueringen att någon ringt till polisen och bombhotat pressrummet, skriver TT.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.