Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Andreas Löwgren kastar in handduken

Publicerad: 17 december 2008, 12:35

Andreas Löwgren, försäljningschefen på Mälardalspaketet som hyllats för sitt jobb med annonspaketet, slutar. – Jag känner mig väldigt ensam. Det är dags för något nytt.


Ämnen i artikeln:

Andreas LöwgrenMälardalspaketet

Andreas Löwgren

Tidigare i år utsågs Andreas Löwgren till bästa säljare på Resumés egen tävling 499 bästa och mäktigaste. Redan då var det dock klart att han skulle sluta.
– I början av året sa jag till mina chefer att jag ville göra något nytt. Inte för att jag tröttnat, jag älskar mitt jobb, men för att jag jobbar i en matrisorganisation vilket gör att jag känner mig väldigt ensam. Jag har varit här i fyra år snart, det var dags för något nytt.

Målet var enligt Löwgren att de skulle sköta rekryteringsprocessen i hemlighet och att det hela skulle basuneras ut först då en ersättare hittats och då Löwgren själv fått nytt jobb. För en dryg vecka sedan sprack planerna. Rekryteringsfirman råkade lägga ut en annons under ett par timmar om tjänsten och sedan var spekulationerna igång.

– Tanken var att hitta min ersättare undercover. Nu blev det inte så. Trots att annonsen bara låg ute ett kort tag har jag fått massor av mejl från alla möjliga och jag kände att nu måste vi gå ut med det här för att få stopp på spekulationerna och berätta sanningen.

Några anställningsintervjuer med eventuella ersättare har inte påbörjats än. Inte heller har Löwgren något nytt jobb i dagsläget.
– Jag har träffat tre företag, två i Stockholm och ett i Mälardalen, men inget är klart än. Min förhoppning var att sluta någon gång under första eller andra kvartalet 2009 men det kan mycket väl bli så att jag blir kvar hela 2009. När vi väl hittat ersättaren hoppas jag att den ska gå parallellt med mig under en till två månader, säger Andreas Löwgren.

Vad vill du göra?
– Jag vill driva en egen organisation. Det har varit nyttigt och lärorikt att jobba i en matrisorganisation, men nu är det dags att gå vidare in i en mindre eller större organisation där Mälardalspaketet inte är prio ett på listan. Jag beklagar mig inte men för mig känns det lagom att ta steget in i en organisation. Han tillägger.
– Jag vill vara kvar i branschen. Jag trivs i mediebranschen och mitt nästa jobb kommer att vara här, det är min ambition, men sedan kan det alltid hända saker.

Löwgren kommer inte att själv att vara med i rekryteringsprocessen av sin ersättare men har varit med och tagit fram kravprofilen.

Hur påverkar det här organisationen?
– Jag är inte framgången för Mälardalspaketet men jag är ansiktet utåt, så visst påverkar det. Det blir en del funderingar och en del oro. Jag vill försöka ta udden av det genom att gå ut med det här. Allt annat känns ohållbart.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.