Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Angreppen på kampanjarbetet

Publicerad: 19 augusti 2014, 06:01

Göran Hägglund attackerad med tårta och Fi:s valstuga vandaliserad.

Foto: Skärmdumpar/GT och Aftonbladet.

KD-ledaren Göran Hägglund fick en tårta i ansiktet av en KD-infiltratör, och Fi:s valstuga på Sergels Torg blev vandaliserad. Och efter Resumés #baramänniska startar nu Aftonbladet kampanjen #otillräcklig. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Val 2014Göran HägglundSVTMorgonsvepetZalando

Tårtattack mot Göran Hägglund
KD-ledaren Göran Hägglund utsattses i går för en tårtattack under ett torgmöte i Göteborg. Kort efter dådet tog hbtq-gruppen Fag Army på sig dådet i ett pressmeddelande. Gruppen protesterar mot Kristdemokraternas politik. Förövaren hade infiltrerat sig hos KD och bar en KD-jacka, skriver en rad medier, däribland Expressen.
Göran Hägglund kommenterade händelsen på Twitter genom att skriva:
"Vi ska vara tacksamma o stolta över vår öppenhet och närhet mellan medborgare och förtroendevalda. Den ska vi vara rädda om. Tack för alla glada tillrop och ställningstaganden för öppenhet och demokrati. Jag mår bra.

Fi:s valstuga vandaliserad i natt
Fi:s valstuga på Sergels torg i Stockholm vandaliserades i natt, skriver Aftonbladet. De andra partiernas valstugor stod kvar orörda.
– Vi kan bara beklaga det som har skett och överlämnar det nu till polisen, säger Zandra Bergman, pressansvarig på Fi, till Aftonbladet.

Aftonbladet startar #otillräcklig
Efter Robin Williams död startar Aftonbladet sociala medier-kampanjen #otillräcklig om psykisk ohälsa. Resumé drog igån ett liknande initiativ för ett år sedan – #baramänniska.
”Vi tar strid mot tabut att prata om ångesten”, skriver Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.  

Idol-juryn största vinnaren
I går var det säsongspremiär för TV4:s Idol. Enligt DI är inte deltagarna de stora vinnarna – utan i stället juryn som vinner på sin exponering. Deras många bolag drar in mångmiljonbelopp och gagnas av att Laila Bagge Wahlgren, Anders Bagge respektive Alexander Bard syns i rutan, skriver DI.

Zalando mot notering i september
Kinneviks e-handelsbolag Zalando kan komma att börsnoteras redan i september, skriver DI som hänvisar till uppgifter från Wall Street Journal. Noteringen kan komma att följas av en börsintroduktion av Rocket Internet där Kinnevik inom kort kommer att äga 18,5 procent.

Weissensee får fortsättning
Den tyska dramaserien Weissensee, om livet i det forna DDR, får en tredje säsong, skriver SvD som refererar till tyska medier. Säsong tre visas 2015 i Tyskland. I Sverige sändes serien i SVT.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.