Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Angry Birds-miljardären letar mediebolag i Sverige

Publicerad: 28 maj 2013, 11:05

Den finske Angry Birds-miljardären Kaj Hed är på jakt efter nya uppköp. Nu kollar han på mediebolag i Sverige.


Ämnen i artikeln:

RovioAngry Birds

Kaj Hed har givit investeringsbolaget Moor & More i uppdrag att hitta ett nytt svenskt digitalt världsföretag, skriver DI.

– I Sverige råder  det brist på kapital för små företag i  ett tidigt skede av utvecklingen. Den tekniska utbildningen är bra i  Sverige och landet en idealisk grogrund för digitala bolag. Här finns  massor med småbolag och nätverk runt universiteten i Stockholm,  Göteborg, Lund, Umeå och Linköping. Smartphonetätheten är extremt hög  och en trendkänslig befolkning i kombination med mobilt bredband gör  Sverige till en bra testmarknad för nya produkter, säger Kerstin  Cooley på Moor & More som är inhyst i Kaj Heds Angry Birds-företag Rovio Sweden.

I fokus ligger  bolag inom områden med stora omvälvningar.

– Det kan handla  om utbildning genom underhållning,  så kallad edutainment, betalningstjänster eller media. Just inom media  finns det en uppsjö intressanta bolag, säger Kerstin Cooley.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

RovioAngry Birds

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.