Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ankeborg digitaliseras

Publicerad: 2 juli 2012, 20:55

Kalle Anka hänger med i utvecklingen och tar fram "paddan". Den klassiska serietidningen - Sveriges största - släpps inom kort i digital form som app till iPad. - Det digitala formatet är dessutom som klippt och skuret för semester och skollovstider, säger Jonas Lidheimer, pr-ansvarig för Kalle Anka & Co.


Ämnen i artikeln:

Kalle Anka

Ankeborg kommer att visa upp sig i digital skrud inom en till två veckor.

- Tidningen ser riktigt fin ut i appen med alla de starka färger och fina teckningar som blivit synonymt med Ankeborg, dess färgstarka karaktärer och miljöer. Detta gör också att historierna kommer fram väldigt bra på läsplattans skärm. Vi vet också att våra läsare är moderna människor som använder digitala medier i stor utsträckning, så appen kommer garanterat välkomnas av många, säger Jonas Lidheimer till Resumé.

iPad-appen blir en kopia av den tryckta tidningen men specialanpassad för iPaden med bland annat en särskild funktion som ska främja läsupplevelsen, så kallad guidad läsning.

-  Det känns särskilt bra att kunna ha appen klar lagom till sommaren som är en av de perioder på året då folk läser som mest Kalle Anka.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kalle Anka

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.