torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anklagad MTG-chef får stanna

Publicerad: 9 november 2017, 11:54

MTG är klara med utredningen mot en av bolagets chefer. Mannen får stanna, trots anklagelser om mobbing och trakasserier.

Ämnen i artikeln:

MTG#MeTooMediaMedier

FT

Fredrik Thambert


Tidigare i veckan avslöjade DN att MTG utreder en chef för olämpligt beteende mot flera kvinnliga anställda. Bolaget har genomfört en internutredning av anklagelserna och kommit fram till att chefen får stanna.
– Jag kan av utredningen dra slutsatsen att de brister som funnits varit oacceptabla på flera punkter, men att de inte är av sådan karaktär att de föranleder förändringar inom avdelningens nuvarande ledning. Det är också viktigt att föra fram att den nulägesanalys som vi gjort visar på en idag väl fungerande avdelning med en sund kultur och engagerade medarbetare, säger vd Anders Jensen i ett pressmeddelande.

Anklagelserna mot mannen rör händelser som skett längre tillbaka i tiden.
– Vi har nu genomfört en grundlig utredning och jag kan konstatera att misstag har gjorts som visar på brister i avdelningens ledarskap. De händelser som framkommit ligger något eller några år tillbaka i tiden och undersökningen visar att vårt arbete med MTG:s kultur, värderingar och ledarskap under de senaste åren har medfört stora förbättringar, säger Veronica Sjöstrand, HR-direktör för MTG Sverige.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev