Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anklagar Jan Helin för stöld

Publicerad: 21 oktober 2009, 09:55

TV4:s och Politikerbloggens Niklas Svensson anklagar Aftonbladet och dess chefredaktör Jan Helin för nyhetsstöld. – Är det så att vi missat att ge cred så är det beklagligt, säger Jan Helin till Resume.se om Littorin-storyn.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetPolitikerbloggenTV4Niklas SvenssonJan Helin

Niklas Svensson.

I går avslöjade Niklas Svensson på Politikerbloggen.se att arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin stämts av sin exhustru på 1,8 miljoner kronor.

I dag toppar Aftonbladet med storyn på ettan och sidan 6-7 utan att nämna att det var Politikerbloggen.se som stod för avslöjandet.

”Varför stjäl du mina nyheter, Jan Helin?” skriver Niklas Svensson på Politikerbloggen.se i dag. Han fortsätter:

”Förra veckan avslöjade jag att bastun på Harpsund byggts om för nästan två miljoner kronor. I går avslöjade jag att arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin stämts av sin exhustru på 1,8 miljoner kronor.
Båda nyheterna blev stora i Expressen och Aftonbladet. Men de senare låtsas i dag som att nyheten om Littorin är deras egen. Rubriken på Aftonbladets förstasida i dag: ”Därför stämmer ex-frun Littorin”. Två sidor inne i tidningen. Men ingenstans nämns att det var Politikerbloggen.se som avslöjade hela historien i går – med faksimiler och utdrag ur stämningen.
Varför stjäl du mina nyheter, Jan Helin?
Förra året slog du dig för bröstet och instiftade Stora Bloggpriset – för övrigt en kopia av Nyhetspriset som jag instiftade redan 2007.
”Genom Stora Bloggpriset vill vi på Aftonbladet främja goda bloggprestationer”, sa Aftonbladet.ses chefredaktör Kalle Jungkvist.
Och visst det lät det fint.
Men i kriget om läsarna som flyr tycks bloggarnas prestationer inte vara mycket värda i Jan Helins värld. Det är helt okej att stjäla från den som är mindre och svagare.
Jag mejlade tidigare i dag Jan Helin, Lena Melin och reportern som skrev dagens artikel i Aftonbladet. Men något svar har jag ännu inte fått.att han kontaktat Jan Helin, Lena Melin och reportern som skrev dagens artikel i Aftonbladet men att han ännu inte fått något svar”.

Till Resume.se säger Jan Helin:

– Jag vet inte närmre vilken som är vår källa, om det är vår egen eller om det är Politikerbloggen. Principiellt ska vi naturligtvis ge cred, om vi har missat det så är det olyckligt. Vi har ingen policy att stjäla nyheter och det vet Niklas Svensson.

Till Resume.se säger Niklas Svensson att han vid 11-tiden i dag fick svar från reportern som skrev artikeln i Aftonbladet. Reportern meddelar att han creddade Politikerbloggen i sin version men att det av någon okänd anledning inte finns med i den tryckta versionen.

Läs mer: ”Ett misstag i redigeringen”

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.