Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Brolin – före och efter TV4:s styling

Publicerad: 8 oktober 2013, 12:58

Anna Brolin visar själv hur hon sminkas upp av TV4.

TV4-sportens Anna Brolin har efterlyst mer osminkat och mer av den verkliga fasaden. När TV4 nu skickar ut en stylad pressbild på henne för Fotbollsgalan har hon lagt upp en ”före och efter-bild” på Instagram. – Det handlar om att öka medvetenheten om de här frågorna, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Anna BrolinTV4

I podcasten Off Air förra veckan berättade berättade TV4-sportens programledare Anna Brolin, Karin Frick, Maud Bernhagen och Suzanne Sjögren om vikthetsen och alla illasinnade kommentarer de får från tittare.

Anna Brolin menar att tv-profilerna har en möjlighet att förändra idealet.

– När man ser oss i rutan är vi sminkade. Vi visar oftast upp en   välpolerad fasad. Därför borde vi också kunna förändra det här idealet.   Mer osminkat och mer av den verkliga fasaden, sa Anna Brolin.

I dag när TV4 skickade ut ett pressmeddelande om att Anna Brolin för tredje året ska leda Fotbollsgalan följde det med en stylad pressbild på henne i galaklänning.

För att balansera upp detta valde Anna Brolin att lägga upp en ”före och efter-bild” på sitt Instagramkonto. Hon har inget emot TV4:s bild men kände att hon ville göra en egen koppling till den – just för att visa att det man ser i rutan inte är den verkliga fasaden.

– Det vi efterlyste i podden var en bättre balans och att vi kan påverka  detta genom att just balansera upp det på till exempel sociala medier. Det är  inte svart eller vitt utan vi tycket det är bra att skapa en medvetenhet  om att den polerade bilden som till viss del formar ideal inte alltid  är den helt sanna bilden.

Anna Brolin säger att hon vill vara med och lyfta frågan om utseendeidealen och berättar att reaktionerna efter podcast-avsnittet varit positiva.

– Det är ju också män hos oss som får kommentarer om sitt utseende, men vi kvinnor får nog utså mer när det gäller vikthetsen, säger hon.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Anna BrolinTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.