tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Brolin rasar mot Twitters hantering av våldtäktshoten

Publicerad: 17 augusti 2016, 05:29

Anna Brolin.

Foto: Wikimedia Commons och Skärmdump/Twitter

Våldtäktshot mot Anna Brolin bröt inte mot Twitters regler, snart kan annonser bli tillåtna i Facebook Messenger och DN-fotograf gripen när han fotade barn.

Ämnen i artikeln:

TwitterDNAllsång på SkansenSanna NielsenAnna BrolinThomas MattssonFacebook MessengerSverigedemokraternaTV4

MF

Mårten Färlin


Våldtäktshot mot Anna Brolin på Twitter – bryter inte mot plattformens regler
När TV4:s sportjournalist Anna Brolin anmälde till Twitter att en användare skriver att hon är "skapt för att våldtas", fick hon som svar att det "för närvarande inte bryter mot Twitters regler". Hon delade med sig av nedanstående tweet för att "belysa att uppmaningar till våldshandlingar i alla dess former ALDRIG ska accepteras. Där bör forumen ta mer ansvar", vilket hon förtydligar i ett tillägg.

— Anna Brolin (@annabrolin) August 16, 2016Så till dagens tristaste. När twitter anser att dessa uppmaningar till våldshandlingar inte bryter mot deras regler. pic.twitter.com/TzQ7jw5AyO

Hon har fått stort stöd av många följare, bland annat Expressens chefredaktör Thomas Mattsson som konstaterar att det är "vidrigt" och att Twitter dessvärre godkänner mycket näthat.

Strax efter Anna Brolin uppmärksammat händelsen blir kontot borttaget.

Att just kvinnor utsätts för näthat är inget nytt. I våras uppmärksammade till exempel Resumé en undersökning av The Guardian, som visar att åtta av de tio mest trakasserade journalisterna på tidningen är kvinnor.

Snart kan annonser bli tillåtna i Facebooks Messenger
Varumärken som använder chatbotar ges snart möjlighet att skicka annonser till användarna via Messenger. Det skriver Campaign, som tagit del av ändrade regler i appen som innebär att det tidigare förbudet mot förfarandet nu hävs. Men annonserna får endast skickas om användaren själv tagit kontakt med varumärket, och det får endast ske inom 24 timmar efter att chatten startats.

DN-fotograf gripen för att ha fotat barn
Lars Epstein, tidigare journalist och nu bloggare för DN, fotograferade under tisdagen barnaktiviteter för DN i samband med en kulturfestival i Norrbro. Men precis när han skulle ta en bild blev han gripen, fråntagen kameran och bortförd av två civilpoliser, helt utan förklaring. Han fördes till ett tält, och det var först då han fick förklaringen att han gripits misstänkt för ofredande av barn. Efter en kroppsvisitation, förklaring och uppvisande av legitimation friandes Lars Epstein från misstankar och släpptes, skriver DN.

SD-sida på Facebook stängs ner
Det är Sverigedemokraterna själva som har stängt ner Älvsbyns lokala Facebooksida. Anledningen är den stora förekomsten av hotfulla, konspirationsteoretiska och rasistiska kommentarer som förekommit, rapporterar Piteå-tidningen.

Sanna Nielsen fortsätter med Allsång på Skansen
Igår sändes säsongsavslutningen av Allsång på Skansen. Samtidigt står det klart att programledaren upplever att sommaren har gått såpass bra att hon redan nu har skrivit på ett nytt kontrakt för ytterligare en säsong, skriver TT.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev