Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Gullberg tar ledigt från GD efter hårda kritiken

Publicerad: 26 januari 2018, 09:11

Anna Gullberg.

Mittmedias behandling av en tidigare anställd anklagas för att han orsakat hennes död, enligt ett reportage i Journalisten. Nu tar Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg ledigt i tre månader.


Ämnen i artikeln:

Gefle DagbladJournalistenMittmediaAnna Gullberg

I ett reportage i Journalisten anklagas Mittmedia för att ha orsakat en tidigare medarbetares död. Kvinnan lämnade Gefle Dagblad våren 2016 efter en överenskommelse med tidningen. I december 2017 gick hon bort efter en längre tids sjukdom.

Som ansvarig pekas bland annat chefredaktören Anna Gullberg ut. I reportaget anser hon sig inte ha gjort något fel i hanteringen av medarbetaren. Men nu väljer hon att ta en tre månaders ledighet som en konsekvens av rapporteringen.
– Min redaktion behöver lugn och ro, och få en chans att läka efter en svår tid. Det förtjänar alla fina medarbetare. Jag är just nu inte den bästa ledaren jag kan vara för Gefle Dagblad och då ska jag inte heller vara det. Jag är både trött och ledsen, och jag behöver tid för reflektion, säger hon i ett pressmeddelande.

Anna Gullberg har utsett Daniel Bertils som stf ansvarig utgivare för Gefle Dagblad.
– Det är allvarlig kritik som har framförts och jag förstår att Anna Gullberg behöver egen tid för att bearbeta och reflektera, säger Mittmedias vd Per Bowallius.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.