Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Körnung nära Metro

Publicerad: 23 april 2012, 14:31

Anna Körnung tar över Metro.

(UPPDATERAD) Enligt vad Resume.se erfar är Anna Körnung, i dag redaktionschef på Fokus, mycket nära att bli chefredaktör på Metro efter Per Gunne. Hon vill varken bekräfta eller dementera uppgiften utan säger: – Jag har ett jobb som jag trivs med väldigt bra just nu.


Ämnen i artikeln:

MetroAnna KörnungPer Gunne

I september i fjol fick Anna Körnung sparken som chefredaktör på Veckans Affärer efter att ha hamnat på kollisionskurs med tidningens publisher Pontus Schultz. Hon  har sedan dess varit redaktionschef på nyhetsmagasinet Fokus.

Anna Körnung har funnits med på Resumés lista över kandidater till Metro-jobbet, och hon var på tapeten redan förra vändan för fem år sedan. Men då tackade hon nej och jobbet gick till Per Gunne.

Metro kommer inom kort att presentera den nya chefredaktören.

Anna Körnung har lång erfarenhet av chefsjobb. Hon har tidigare arbetat på DN, SvD, Aftonbladet och hon var även redaktionschef på Schibsteds nedlagda gratistidning Punkt SE.

Metros vd Andreas Ohlson vill inte kommentera saken.

Per Gunne meddelade tidigare i år att han blir vice vd för Stureplansgruppen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

MetroAnna KörnungPer Gunne

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.