Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

Anna Pihl slog rekord

Publicerad: 12 februari 2008, 15:00

Igår, måndag, var det premiär för tredje och sista säsongen av den danska kriminalserien Anna Pihl. Första avsnittet sågs av 1 070 000 tittare, vilket var serierekord.


Foto: Per Arnesen. TV4

Enligt siffror från MMS sågs första avsnittet av Anna Pihl av över en miljon tittare. Det tidigare rekordet låg på 975 000 tittare.
– Vi är jätteglada för de här siffrorna. Det är fantastiskt för en serie att få sådana här siffror, säger Clara Scherman, inköpschef på TV4 gruppen.

Anna Pihl, som sändes klockan 20.00, slog alla av grannkanalernas program under kvällen. Om ett hjärta, som sändes i SVT1 klockan 20.30, sågs av 1 miljon tittare.

Tidigare säsonger har Anna Pihl setts i snitt av 844 000 tittare. Clara Scherman hoppas nu att serien ska hålla sig runt miljonen tittare per program.

Avsnitt två av Anna Pihl släpptes samtidigt som första avsnittet visades på TV4 Anytime.
Är ni inte rädda att tappa tittare på ordinarie sändningstid om ni sänder avsnittet där?
– Nej det har inte verkat bli så om man tittar på andra delar av världen där liknande upplägg förekommer. Det verkar snarare vara positivt att man ger tittarna valmöjligheter, säger Clara Scherman.

Under både säsong ett och två har tittarsiffrorna ökat mot slutet av serien.

TV4 vill inte uppge hur många tittare som såg avsnitt två på TV4 Anytime.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.