Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Rastner får digitalt toppjobb på TV4

Publicerad: 17 september 2014, 11:04

Anna Rastner.

Foto: TV4.

Bonnier-ägda TV4-Gruppen plockar in Anna Rastner som digital programchef. Hon kommer närmast från en tjänst som redaktionell affärsutvecklingschef på MittMedia och har tidigare bland annat varit redaktionschef för digitala medier på Expressen.


Ämnen i artikeln:

Anna RastnerMittmediaÅsa SjöbergExpressenTV4TV8

- Anna Rastner har en mångårig och djup kompetens när det gäller digitalt innehåll, såväl praktiskt som strategisk och affärsrelaterad. Hon får nu det mycket viktiga ansvaret att ytterligare öka takten i vår digitala transformation, säger TV4-Gruppens innehållsdirektör Åsa Sjöberg i en kommentar.

Uppdraget går framförallt ut på att förlänga och fördjupa arbetet kring TV4-Gruppens programrättigheter och profiler – tanken är att hitta nya vägar för innehållet att nå tittarna.

Anna Rastner ska också utveckla nya idéer och program för plattformar som TV4 Play och Youtube.

- Tv-branschen genomgår just nu samma digitala transformering som varit en verklighet för många andra medier och branscher i många år. TV4 har ett otroligt starkt varumärke...Det ger väldigt goda förutsättningar för att driva en digital förflyttning av verksamheten, säger Anna Rastner i en kommentar.

Hon kom från Expressen innan MittMedia och arbetade bland annat som redaktionschef för digitala medier och även som editionschef för TV.

Anna Rastner har också arbetat inom MTG-sfären, varav bland annat fem år inom TV8 – först som programledare, därefter som programchef och slutligen som vd.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.