Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Serner ny vd för Filminstitutet

Publicerad: 23 mars 2011, 14:09

Anna Serner lämnar vd-posten på Tidningsutgivarna, TU. Nya jobbet: Vd för Filminstitutet.


Ämnen i artikeln:

Anna Serner

Anna Serner. Foto: Resumé.

Anna Serner som varit vd för Tidningsutgivarna de senaste åren tar över Filminstitutet efter Cissi Elwin Frenkel. Det meddelades vid en presskonferens i dag.

Anna Serner har varit vd för TU sedan 1 februari 2008. Hon lämnar TU den 1 september.

– Ett så roligt jobb som vd för Filminstitutet kunde jag inte motstå, trots att jag inser att det i det korta perspektivet drabbar TU:s utvecklingsarbete. Jag kommer dock att kvarstå med fullt fokus på TU fram till 1 september och hoppas att vi under den tiden kommer se de första stegen tas mot en bred utgivarorganisation, säger hon.

– Anna Serner har gjort ett mycket bra arbete för TU. Jag beklagar att hon lämnar oss. Samtidigt gratulerar jag henne till en ny och spännande utmaning. TU befinner vi sig i en spännande process och vi har många viktiga uppgifter framför oss. Därför är det viktigt att vi snabbt kommer igång med att rekrytera en ny vd för TU, säger Tomas Brunegård, styrelseordförande för TU, i en kommentar.

– Att Anna ska sluta kom som en överraskning för oss. Jag har kallat in styrelsen i slutet av veckan eftersom vi vill ha en så snabb rekryteringsprocess som möjligt men det är inte jättebråttom heller, hon slutar inte förrän i september, säger Tomas Brunegård till Resume.se.

Och fortsätter:

– Jag hade inte förväntat mig det här men hon har gjort ett jättebra jobb och vi lyckönskar henne. Det finns inget groll mellan oss.

Anna Serner har ett förflutet som vd för Reklamförbundet 1998-2006. Hon har erfarenhet av styrelseuppdrag, bl a för Berghs School of Communication, Folkoperan, United Minds, Fanzingo och tidskriften Dagens Samhälle. Hon har varit expert i statliga utredningar såsom Upphovsrättsutredningen 2010.

Anna Serner är även utbildad vid Stockholms Filmskolas tvååriga praktiska filmutbildning, har läst filmvetenskap samt är utbildad jurist. De senaste 20 åren har hon också föreläst inom juridik, reklam, kreativitet och ledarskap.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Anna Serner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.