onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Settman avgår

Publicerad: 14 maj 2012, 07:59

Anna Settman avgår, Jan Helin tar över hennes vd-post. Foto: Pressbild och Jonas Eltes.

Anna Settman avgår som vd för Aftonbladet.
Jan Helin blir publisher – det vill säga chefredaktör, ansvarig utgivare och vd.
– Det här är ett beslut som vuxit fram och handlar mest om mina personliga känslor och timing. Jag har under 19 år på Aftonbladet alltid haft det roligaste jobbet. Ska jag göra något annat i livet, så ska jag göra det nu. Man ska sluta när det är som bäst, säger hon i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

MH

Magnus Helander


Aftonbladets  styrelse beslutade idag att utse Jan Helin, 45, till publisher. Han  blir därmed vd, chefredaktör och ansvarig utgivare. Han tillträder sin nya befattning den 1 juni.

–  Jag är övertygad om att publisherlösningen är den bästa för   Aftonbladet just nu. Jan Helin är, med sin mångåriga erfarenhet i   ledande redaktionella positioner, väl lämpad att ta sig an det här   uppdraget. Valet av Jan Helin bidrar också till fortsatt kontinuitet i   Aftonbladets ledningsarbete, säger Aftonbladets styrelseordförande och koncernchefen i Schibsted Sverige, Raoul Grünthal, i en kommentar.

Han fortsätter:

–  Jag vill tacka Anna Settman för fantastiskt fina insatser för  Aftonbladet. Hon har starkt bidragit till den ledande position  Aftonbladet har idag. Hon är en entusiastisk chef som lyckats leverera  mycket starka ekonomiska resultat trots tuffa förutsättningar. Jag har  stor respekt för hennes önskan om att gå vidare till nya utmaningar.

I fredags kom Aftonbladets kvartalsrapport. Aftonbladets omsättning under det första kvartalet minskade från 519 miljoner till 502  miljoner kronor och rörelseresultatet blev 45 (35) miljoner  kronor.

I mars gick Anna Settman något oväntat med i Nordnets styrelse.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev