Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Settman: Jag är färdig med MTG

Publicerad: 3 juni 2013, 07:40

Anna Settman

Foto: Hanna Teleman

Anna Settman lämnar MTG efter bara tre månader: – Jag har stor respekt för Jörgen Madsens jobb och hade ett gott samarbete med honom, men jag kände att det inte är rätt jobb för mig, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Anna SettmanAftonbladetMTGViaplay

Aftonbladets förra vd Anna Settman lämnar jobbet som chef för MTGs  betal-tv-verksamhet i Norden efter tre månader på sin post:
– Jag kände helt enkelt att inte jobbet är rätt för mig, säger hon.

Hon har tidigare arbetat på Aftonbladet i 19 år, varav den senaste tiden som vd.
– Aftonbladet  är en stark produktdriven organisation och i alla mina roller har jag  jobbat väldigt nära produkten. I min roll för betal-tv-verksamheten har  det funnits massa andra delar som inte har passat mig perfekt, säger  Anna Settman.

Hon vill ändå poängtera att hon tycker att MTG har många duktiga och drivna personer:
–  Mitt beslut är helt odramatiskt. Det ligger ingen konflikt bakom eller  så, utan det grundar sig bara på min egen känsla, säger Anna Settman.

Tre månader är ändå väldigt kort tid?
– Det  kan råda delade meningar om 100 dagar är kort eller lång tid, men för  mig var det tillräckligt långt tid för att komma fram till att det inte  var rätt uppdrag för mig, säger Anna Settman.

Hon menar också att det  är bättre att säga upp sig på en gång så att ledningen kan låta hennes  ersättare Jette Nygaard-Andersen komma in i jobbet så snart som möjligt.

Anna Settman har inte klart med något nytt uppdrag.

Då  du lämnade jobbet som Aftonbladet-vd hävdade du att du inte hade klart  med vad du skulle göra härnäst. Nu gör du samma sak och lämnar  ytterligare ett toppjobb?
– För mig är det viktigt att jag arbetar med ett uppdrag som jag själv passar för, säger Anna Settman.

Vad ser du egentligen för nackdelar med att hamna långt ifrån produkten?
– Jag  ser väl inga direkta nackdelar eller fördelar, utan det är ju olika  vilken roll man har, vad man har för erfarenhet och vad man är för en  person. Det ska vara en bra mix så att säga, säger Anna Settman.

Du känns ändå som en person som går på magkänsla?
– Jag  har jobbat 19 år på ett företag och haft många roliga utmaningar där.   Jag slutade för att göra något nytt, men det måste kännas rätt, säger  Anna Settman.

Så du är färdig med MTG med andra ord?
– Ja, jag är färdig med MTG, säger Anna Settman.

Hur ser du på Stenbeck-andan egentligen?
– Jag  tycker det är ett spännande och väl positionerat företag. Jag känner  också att jag är en mycket nöjd Viaplay-användare och ska fortsätta  använda den tjänsten, säger Anna Settman.

Men du ska alltså inte jobba med MTG mer i din karriär?
– Nej, det ska jag inte göra, säger Anna Settman.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.