Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Skipper stämmer bank på en halv miljon

Publicerad: 16 februari 2011, 09:32

Programledaren Anna Skipper har hamnat i en ny rättstvist. Enligt en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt blev Anna Skipper och maken Olof Skipper grundlurade vid en fastighetsaffär i Turkiet och förlorade handpenningen på närmare en halv miljon kronor. Nu stämmer Skippers Danske Bank på motsvarande belopp för vårdslöst agerande.


Ämnen i artikeln:

Danske BankAnna SkipperLife

Anna Skipper. Foto: Olof Skipper.

Anna Skipper har haft det tufft på sistone. Hon förlorade en långdragen rättstvist mot hälsokostkedjan Life och tvingas betala rättegångskostnaderna på 750 000 kronor. Hon berättade för Resume.se att paret ligger 3-5 miljoner kronor back och jagas av kronofogden. TV4 plus har nu övertagit tv-rättigheterna från TV3 för hennes program "Du är vad du äter" och en ny säsong planeras. Något som kan bli hennes räddning.

Enligt stämningen mot Danske Bank planerade Skippers en fastighetsaffär i turistorten Alanya i Turkiet i juni 2008 för sitt gemensamma bolag. Ett krav för att fastighetsaffären skulle bli av var att Skippers betalade en handpenning på 50 000 Euro. Den lånades hos Danske Bank och banken överförde beloppet till ett bankkonto i Turkiet. Skippers fick veta, en felaktig uppgift från den revisor som gjorde firmabeskrivningen, att turkisk lag krävde en turkisk medborgare som delägare.

Delägaren på en procent skulle inte ha någon firmateckningsrätt, enligt revisorn. Nu blev det så i varje fall eftersom revisorn sa fel och företagets bankkonto plundrades på nästan hela handpenningen av den nye delägaren.

Skippers hävdar i stämningsansökan att de på ett tidigt stadie fattade misstankar mot den turkiske delägaren och har polisanmält honom både hos svensk och turkisk polis. Banken kontaktades dagen efter att överföringen skett och Skippers begärde att betalningen omedelbart skulle stoppas. Banken gjorde en begäran om återtagande först fyra dagar senare. Ett förfarande som Skippers anser är oaktsamt agerat.

Därför väljer Skippers att stämma Danske Bank på ett belopp som motsvarar den förlorade handpenningen.

– Banken har vållat Skippers skada på 49 336 Euro som ska ersättas, skriver parets juridiska ombud JCA Skarp Advokatbyrå AB i stämningsansökan. Banken har agerat vårdslöst då den inte informerade Skippers om att ett återtag fordrade ett medgivande från innehavaren och för att inte återtaget skedde skyndsamt.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Danske BankAnna SkipperLife

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.