Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Stenberg värvar Christer Gardell

Publicerad: 28 november 2011, 16:09

Anna Stenberg.

Foto: Andreas Elgstrand.

Anna Stenberg, tidigare hr-chef på MTG, är på frammarsch med sitt nya företag, Womens Executive Search, WES. Bolaget kommer att inrikta sig på chefsrekrytering av kvinnor till mellanchefsnivå, ledningsgruppsnivå och styrelseposter. I företagets advisory board ingår bland annat riskkapitalisten Christer Gardell och Charlotte Erkhammar, vice vd på Kreab.


Anna Stenberg var först chef för MTG Radio och sedan hr-direktör. I våras lämnade hon tjänsten.

WES tar nu form. Företaget presenterade i dag sin Advisory Board som bland annat består av Christer Gardell, Managing Partner Cevian Capital och Charlotte Erkhammar, Executive Vice President och Deputy CEO, Kreab.

Dessutom rekryterar Anna Stenberg Liv Gorosch. Hon tar klivet från Bohmans Executive och blir Partner och vice vd i WES.

Anna Stenberg
ser ett tomrum i marknaden när det gäller rekrytering av kvinnliga chefer.

– Det behövs och det finns ännu inget företag i Sverige med den specialkompetensen. Visionen är att få in fler kvinnor på ledande positioner i näringslivet och på ett konkret sätt bidra till att identifiera och rekrytera duktiga kvinnliga chefer och ledare, sa Anna Stenberg till Resumé tidigare i år.

– Jag har tidigare grundat chefsnätverk med Stockholms handelskammare, drivit mentorsprogram och arbetat med styrelseförmedling för kvinnliga chefer så det känns jätteroligt att jobba helhjärtat med dessa frågor nu. Ekvationen är enkel, ju fler kvinnor som rekommenderas till varje chefsroll, desto fler kommer vi att se i ledningarna framöver.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.