Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Stenbergs WES expanderar

Publicerad: 6 november 2012, 12:34

Anna Stenberg.

Foto: Pressbild.

Förra MTG-chefen Anna Stenbergs rekryteringsföretag, Women Executive Search (WES), expanderar. De har öppnat kontor i London och rekryterat Nusin Cilgin från Hammer & Hanborg.


Förra året sa Anna Stenberg upp sig från MTG efter åtta år på olika  chefspositioner. Hon gjorde det för att starta Women Executive Search  (WES) som inriktar sig på chefsrekrytering av kvinnor till  mellanchefsnivå, ledningsgruppsnivå och styrelseposter.

Hon tog bland annat in riskkapitalisten Christer Gardell och Kreabs  Charlotte Erkhammar till företagets advisory board och rekryterade Liv  Gorosch från Bohmans Executive till att bli partner och vice vd i WES.

Nu fortsätter företaget att expandera. De har anställt Nusin Cilgin, som  närmast kommer från Hammer & Hanborg, som ny research & talent  manager.

Nusrin Cilgin kommer att ansvara för bolagets searchprocesser och även driva arbetet med att vidareutveckla WES kandidatbas där  över 5000 kvinnliga ledare har registrerat sig bara under det senaste  året.

– Rekryteringen av Nusin är ett strategiskt viktigt steg för oss. Hennes  erfarenhet från att identifiera och rekrytera chefer och specialister  till de ledande bolagen inom en mängd branscher kommer att vara av stor  betydelse. Nusins gedigna kunskap om rekryteringshantverket, hennes  förståelse för affären och kundperspektivet är viktiga ingredienser som  gör Nusin till ett utomordentligt tillskott till WES team, säger WES  ägare Anna Stenberg.

En annan del i företagets expansion är att man har öppnat upp ett kontor  i London, England, där Anna Stenberg nu sitter sedan en tid tillbaka.

– Vi expanderade till England för att vi såg behovet av våra tjänster  även där och parallellt med detta fick vi även våra första uppdrag i  London, säger hon till Resumé.

Hur har det första verksamhetsåret varit?
– Det första verksamhetsåret har varit både roligt och framgångsrikt och  vi har kunnat växa i takt med att allt fler kunder har hittat oss. Över  5 000 kvinnliga ledare har registrerat sig i vårt kandidatnätverk bara  under de senaste 12 månaderna.

Företagets mål framöver är att fortsätta leverera marknadens bästa talanger och ledare  till sina uppdragsgivare och säkerställa att de bästa kvinnliga  profilerna identifieras och inkluderas i varje rekryteringsprocess.

– Det  handlar alltså inte om att bara rekrytera kvinnor utan vi gör självklart  många blandade processer med både manliga och kvinnliga kandidater men  vi ser till så att våra kunder kan få tillgång till hela kompetensbasen  på marknaden på ett effektivare sätt, vilket många annars har  svårigheter med, säger Anna  Stenberg och fortsätter:  

– De kvinnliga ledarna saknas i stor utsträckning i i de  traditionella rekryteringsnätverken och ligger inte heller på  rekryteringsföretagens radar. Här gör WES stor skillnad.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.