Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Wahlgrens dotter skyddas av förlaget

Publicerad: 9 januari 2012, 10:42

Boken som är ett hett samtalsämne.

Det stora intresset för Felicia Feldts nya bok om Anna Wahlgren gör att förlaget nu vill skydda författaren från det massmediala trycket.


Ämnen i artikeln:

Anna WahlgrenFelicia Feldt

I boken ”Felicia försvann” berättar pseudonymen Felicia Feldt om sin mamma Anna Wahlgrens alkoholism och ständiga uppbrott. En bild som står i bjärt kontrast mot "supermamman" och barnexperten.

Boken har väckt stort uppseende i media och väckt arga reaktioner hos författarens syskon.

Svante Weyler, förläggare på Weyler Förlag som ger ut boken, menar att lanseringen ur ett kommunikationsperspektiv gått till som vanligt. Men han betonar att åtgärder vidtagits för att skydda författaren från en alltför massiv exponering.

– Vi har gjort som vi brukar när man misstänker att en bok kommer väcka stort intresse. Här handlar det ju om ett särskilt komplicerat fall, där Felicia är utsatt för stor press just nu. Därför går frågor som dessa bara genom mig.

Weyler säger att förlaget haft en klar strategi i marknadsföringen av boken.

– Naturligtvis tänker vi på i vilka medium vi bör tala om böckerna, men mycket har också handlat om hur skydda författaren från det massmediala trycket.

Ämnen i artikeln:

Anna WahlgrenFelicia Feldt

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.