Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anna Wintour kan bli ambassadör för Obama

Publicerad: 5 december 2012, 15:46

Anna Wintour.

Foto: Stillbild från "The September Issue".

President Barack Obama överväger nominera Anna Wintour, legendarisk chefredaktör för Vogue, som sin nästa ambassadör till antingen Storbritannien eller Frankrike.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaVogue

Anna Wintour är amerikanska Vogues legendariska chefredaktör sedan 1988  och har varit föremålet för dokumentären "The September Issue" och sägs  vara inspirationen till Meryl Streeps filmsuccé "Djävulen bär Prada".

Anna Wintour har upprepade gånger ryktats vara en kandidat för en ambassadörstjänst, och har enligt källor varit intresserad.

Men Megan Salt, en taleskvinna för Vogue, säger att Anna Wintour inte  hoppas på en diplomatisk tjänst, utan är "mycket nöjd med sitt nuvarande  jobb."

Anledningen till att hon ryktas vara en kandidat som ambassadör till  antingen Storbritannien eller Frankrike är för att hon var en av Barack  Obamas största pengasupporters då hon gav över 3,3 miljoner kronor till  hans återvalskampanj.

Vita huset har avböjt att kommentera.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Barack ObamaVogue

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.