Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anne Lagercrantz om det nya toppjobbet

Publicerad: 25 maj 2015, 09:55

Anne Lagercrantz

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

I förmiddags offentliggjordes det alltså att Anne Lagercrantz och Maria Groop Russel blir nya divisionschefer på Sveriges Television. Tillsammans ska de leda arbetet med att utveckla SVT:s redaktioner, digitala projekt och program.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionAnne LagercrantzSveriges Radio

Anne Lagercrantz lämnar i samband med det sin nuvarande tjänst som chef och ansvarig utgivare för Ekoredaktionen där hon har varit sedan 2011.

Att Anne Lagercrantz blir divisionschef för nyhets- och sportverksamheten på SVT blev helt klart i slutet av förra veckan. När Resumé får tag i henne för en kommentar har hon nyligen berättat om sitt nya uppdrag för Ekoredaktionen.

–Det är omtumlande, jag älskar ju Ekot och därför känns det såklart känslosamt och sorgligt att lämna. Jag har haft en väldigt bra kontakt med medarbetarna – som är otroligt proffsiga och duktiga, och jag tror att jag och Ekot har varit bra för varandra. Men jag är förstås också väldigt förväntansfull inför mitt nya uppdrag.

Hur ser du på uppdraget som divisionschef?
–Det ska bli jätteroligt. Jag ser fram emot att höja blicken. Jag har varit utgivare för riksredaktioner i tio år, nu får jag utgivare under mig. På Sveriges Radio har jag hanterat svåra utgivningsfrågor kring allt från Saudiaffären till Jimmie Åkessons spelmissbruk och drivit stora förändringsprojekt.

Anne Lagercrantz säger att hon ser fram emot att jobba som ett team tillsammans med Maria Groop Russel.

– Jag tror att vi kan stötta varandra på alla tänkbara sätt. Utöver hennes mångåriga erfarenhet från SVT så har hon har ett enormt digitalt kunnande.

De två ska skapa ett tätare samarbete mellan programproduktionen och digital utveckling. Något som framförallt kommer att handla om en stor gemensam öppenhet och en gemensam väg framåt.

–Men först måste jag lära känna organisationen ordentligt, säger Anne Lagercrantz till Resumé.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.