Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Annie Lööf vill satsa på innovationer

Publicerad: 16 februari 2012, 09:44

Näringsminister tillika C-ledaren Annie Lööf vill slå ett slag för att stärka den svenska innovationskraften.

Foto: Anna-Karin Nyman

Näringsminister Annie Lööf tänker kämpa för ett riktigt avdrag för investeringar i nystartade företag. Hon vill även slå ett slag för innovationer.


Annie Lööf drar sig inte för att ta konflikter med resten av  regeringen. I en intervju med DI berättar hon att hon tänker kämpa hårt  för få till stånd ett riktigt avdrag för att kunna investera i nystartade  bolag.

Beskedet går stick i stäv med finansdepartementets syn, som  innebär att man vill gå på företagsskattekommitténs linje med ett  betydligt billigare upplägg som handlar om uppskjuten skatt.
– För  Centerpartiet är ett riskkapitalavdrag en viktig del i att stimulera  människor att satsa i goda affärsidéer. Jag var besviken över att  utredningen inte presenterade ett förslag på ett avdrag, som direktivet,  sa och nu tittar vi på olika modeller för att detta ska bli verklighet,  säger hon till Dagens Industri.

Hon tycker också att Astrazenecas  nedläggning av forskningen i Södertälje bör fungera som påminnelse att  Sverige ska fortsätta stärka sin konkurrenskraft:
– Sverige ligger  etta vad gäller innovation inom EU och etta vad gäller kreativitet i  världen. Det ska vi vara stolta över, men vi kan inte klappa oss på  axeln för mycket. Vi ska också vara etta om fem år. Då måste vi satsa på  innovation och konkurrenskraft, säger hon till Dagens Industri.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.