Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Annika Leone i mejlbråk på Expressen

Publicerad: 10 mars 2008, 09:57

Annika Leone skrev i en krönika där hon nämnde Stefan Holm att hon ”inte står ut med hans tics”. Det fick Kvällspostens nyhetschef Peter Welitschka att gå i taket: – Finns det ingen som kan stoppa Annika Leone? Det är bara plumpt, dåligt och urbota korkat, skrev han på internmejlen.


Annika Leone.

Expressens nöjeskrönikör Annika Leone placerade förra veckan höjdhopparen Stefan Holm på den föga smickrande ”osköna listan” med motiveringen ”Jag står inte ut med hans tics”.

Det har fått nyhetschefen på Kvällsposten, Peter Welitschka, att reagera starkt. På internmejlen skriver han:

”Finns det ingen som kan stoppa Annika Leone. Osköna listan i dag är ju rent ut sagt bedrövlig”.


Han frågar sig vad det är för människosyn man har när man skriver ”jag står inte ut med hans tics”.

”Och sånt publicerar vi. Stefan Holm har utmärkt sig som en bra idrottsman, allmänbildad (förmodligen över genomsnittet), alltid ställt upp för media, varit rak i sina svar och så kommer vi med en kommentar: Jag står inte ut med hans ticks. Jag tycker fortfarande att skriva så något är urdumt gränsar till ärekränkning” skriver Welitschka som menar att man inte kan skriva hur som helst bara för att man är krönikör.

”Är det fräckt eller vad är det? Det är bara plumpt, dåligt och urbota korkat”
avslutar han sitt inlägg. När Resume.se når honom vill han inte kommentera eller vidareutveckla mejlet.

Annika Leone däremot säger till Resume.se att han borde gjort som man gör på kvällstidningar – gått direkt till källan i stället för att ta diskussionen på mejlen. Hon har svarat kort på hans inlägg på internmejlen och uppmanat honom att ta upp ärendet med cheferna om han har problem med hennes roll på tidningen.

– Det här är min roll, jag är krönikör och ska vara vass och väcka åsikter, och det har jag väl lyckats med nu, säger hon till Resume.se.

Finns det någon substans i hans kritik?
– Jag har skrivit att Stefan Holm har tics. Det är inget handikapp han lider av utan en sportgrej, hans ”tur-tics”, det är nog ingen känslig grej. Det är en larvig sak att bli arg över, säger hon.

Läs mer: Expressen hårdlanserar Annika Leone

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.