Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Annonsintäkterna lyfter Facebook till rekordnivå

Publicerad: 24 juli 2014, 05:48

Facebooks vd Mark Zuckerberg

Foto: Colourbox

Facebookaktien når all time high efter stark kvartalsrapport, TV4-bluffen i Grillmästarna och All Jazeera lämnar Gaza. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookGazaMark ZuckerbergAl JazeeraYoutubeTV4

Facebook visar stark utveckling
Det sociala nätverket Facebook redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,42 dollar för det Q2 2014. Omsättningen var 2,9 miljarder dollar. Analytikerna hade förväntat sig en omsättning på 2,8 miljarder dollar, enligt Bloombergs prognossammanställning. Annonsintäkterna uppgick till 2,7 miljarder dollar, en ökning med hela 67 procent jämfört med samma kvartal året innan. Mobila annonser stod för 62 procent av annonsintäkterna vilket kan jämföras med 42 procent under Q2 2013. Antalet användare per månad var 1,3 miljarder, ett lyft med 14 procent. I mobilen ökade användandet med  31 procent jämfört med Q2 2013. Facebooks aktie rusade 5,5 procent i efterhandeln till rekordnoteringen 75,22 dollar efter den starka kvartalsrapporten, skriver di.se. "Vi hade ett starkt andra kvartal. Vårt nätverk har fortsatt att växa och vi ser stor potential framöver när vi kopplar upp resten av världen", säger Facebooks vd Mark Zuckerberg i ett uttalande.

TV4 bluffen i Grillmästarna
I TV4:s "Grillmästarna" framställs deltagarna som glada amatörer. I själva verket är de fullfjädrade grillproffs, skriver Aftonbladet. För att platsa som deltagare i programmet kräver TV4 de inte "huvudsakligen" arbetar med mat, säger programmets exekutiva producent Crille Andersson till tidningen. Enligt Aftonbladet har en deltagare blivit skolad hos Gordon Ramsay medan en annan har ett grillföretag.

Al-Jazeera drar tillbaka sina journalister från Gaza
Al-Jazeera har bestämt sig för att evakuera sin personal från Gaza. Enligt den arabiska TV-kanalen har redaktionen medvetet blivit beskjutna av Israels armé. Ett påstående som Israel förnekar. Tv-kanalens beslut kommer en dag efter Israels utrikesminister Avigdor Liebermans uttalande där han anklagade Al-Jazeera för att vara ett språkrör för Hamas och ville att tv-kanalen skulle förbjudas. Det skriver Journalisten.

Musikchefen lämnar Youtube
Chris LaRosa, Youtubes produktchef för musik lämnar. Chris LaRosa ska vara besviken på det ständiga framflyttandet av lanseringsdatumet för Youtubes musiktjänst och väljer istället att gå till en startup. En talesperson för Youtube bekräftar avhoppet till Wall Street Journal.

Nedskärningar på brittiska tidningar
Publishern Richard Desmond planerar att minska personalkostnaderna med 30 procent. Det innebär att omkring 200 tjänster kan försvinna från Express Newspapers,tidningar Daily Express, Sunday Express, Daily Star and Daily Star Sunday, det skriver The Guardian.

Kärlekskampanj sprids på nätet
Kampanjen "Judar och araber vägrar att vara fiender" sprids i sociala medier. Hittills har kampanjen där judar och araber visar sin ömsesidiga kärlek över 8 000 gilla-markeringar på Facebook. Kampanjen startades av den syriska kvinnan Dania Darwish som bor i New York och israelen Abraham Gutman från Tel Aviv. Det skriver Metro.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.