Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Annonsörer bojkottar Fox-profilen efter sexistiska uttalanden

Publicerad: 13 mars 2019, 08:49

34 varumärken har dragit tillbaka sin annonsering i Fox-showen "Tucker Carlson Tonight" sedan sexistiska uttalanden som programledaren gjorde i sitt tidigare radioprogram blivit avslöjade.

Ämnen i artikeln:

Fox NewsAnnonsörer

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Fox News kontroversielle programledare Tucker Carlson är återigen i blåsväder sedan sajten Media Matters publicerat en rad sexistiska uttalanden som Fox-profilen fällde mellan 2006 och 2011 i sitt dåvarande radioprogram "Bubba The Love Sponge".

I inspelningarna gör programledaren flera nedsättande uttalanden mot kvinnor och försvarar Warren Jeffs, som nu är dömd för sexuella trakasserier.

De senaste månaderna har 34 varumärken slutat annonsera i programledarens show. Bland annonsörerna som nu valt att stoppa sin annonsering i Fox News-porgammet "Tucker Carlson Show" märks Mitsubishi, Progressive, och My Pillow. Det rapporterar Business Insider.

Tucker Carlson själv ångrar inte sina uttalanden, utan anklagar i stället medierna för hycklare.

– Media Matters fångade mig när jag sa snuskiga saker i ett radioprogram för mer än tio år sedan. Istället för att uttrycka den vanliga ritualen, vad sägs om det här: Jag är på tv varje kväll i en timmes livesändning. Om du verkligen vill veta vad jag tycker kan du titta på programmet. Den som inte håller med om mina åsikter är välkommen att komma hit och förklara varför, säger han i ett uttalande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev