Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Annonssäljare snattade inredningstidningar

Publicerad: 19 oktober 2010, 14:18

En annonssäljare på ett större och välkänt inredningsmagasin i Stockholm har dömts för snatteri av två konkurrerande inredningstidningar i en ICA-affär.
– Det var mycket dumt gjort, sa hon i polisförhöret.


Åklagaren hade yrkat på 30 dagsböter´à 190 kronor, 5 700 kronor. Stockholms tingsrätt ansåg att 30 dagsböter à 100 kronor, 3000 kronor, var en rimligare påföljd. Annonssäljaren ska betala 500 kronor till Brottsofferfonden.

Hon är enligt tingsrätten inte tidigare dömd för något brott.

Enligt polisanmälan befann sig annonssäljaren på ICA Supermarket på söder i Stockholm den 12 oktober förra året då hon uppmärksammades av en väktare. Klockan var närmare nio på kvällen. Väktaren såg hur hon tog två tidningar från tidningshyllan, Sköna hem och Kloka hem, rullade ihop dem för att sedan stoppa ned dem i sin väska. Därefter gick hon ut genom två obebannade kassor.

Väktaren stoppade henne utanför kassalinjen och kallade på polis.

Annonssäljaren erkände snatteriet och gjorde ingen anspråk på tidningarna som kostade 55 respektive 49 kronor. Hon berättar i polisförhör att det var en impulshandling.

– Jag hade inga pengar och ville kontrollera en sak i tidningarna, sa hon.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.