Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ännu en smäll för Moderna Tidskrifter

Publicerad: 20 september 2012, 11:39

Kungliga Magasinet.

Roger Lundgren och hans tidning Kungliga Magasinet lämnar det kristyngda förlaget Moderna Tidskrifter. Men enligt Moderna Tidskrifter själva är det inget bakslag.


Ämnen i artikeln:

Moderna Tidskrifter

Resumé har tidigare rapporterat om Moderna Tidskrifters tunga år med  skatteskulder och blödande ekonomi. Förra veckan blev de även av med sin  F-skattsedel.

För ett tag sedan blev det också känt att Isabella ”Blondinbella”  Löwengrip har sålt Egoboost och den förlusttyngda tidningen har tagits  över av Moderna Tidskrifters grundare.

Nu kommer nästa bakslag då hovexperten Roger Lundgren och Moderna  Tidskrifter har ingått avtal om att överlåta utgivningen av hans tidning  Kungliga Magasinet som startade i våras.

– Detta är helt enligt den ursprungliga planen med Kungliga Magasinet  och jag är glad att vi nu kunnat genomföra detta på det sätt vi tänkt,  säger Roger Lundgren i en kommentar.

– Jag är glad att vi nu hittat en långsiktig lösning för tidningens fortsatta utveckling.

Kungliga Magasinet kommer från och med nu att ges ut av ett nybildat  förlag med fokus på frågor kring kungligheter i Sverige och Europa. Det  nya förlaget kommer att ägas av Roger Lundgren tillsammans med MDG  Publishing AB.

Enligt Johan Möller, vice vd på Moderna Tidskrifter, så är det inte ett bakslag, utan de har fått bra betalt för att släppa tidningen.

– Vi hade ett avtal med Roger om tre nummer för att starta upp tidningen och få ut den på marknaden. Sedan sträckte det sig inte det avtalet längre än så.

– Då fick vi ett förslag om att köpa ut tidningen. Vi har haft långa förhandlingar om att sätta ett pris.

Men om tidningen är en så stor framgång, varför vill ni inte ha kvar den?
– Vi har gjort så här med flera tidningar förut att vi har varit med och startat dem och sedan har de gått vidare. Vi behöver lägga tid på andra titlar och när vi fick erbjudandet passade det bra.

Hur mycket pengar har ni fått i uppgörelsen?
– Det får jag inte gå ut med.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Moderna Tidskrifter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.