Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ännu en TV3-profil till TV4/Solsidan skjuts upp

Publicerad: 17 mars 2014, 07:03

Renée Nyberg och Solsidan-gänget.

Foto: TV3 och TV4.

Renée Nyberg blir den andra TV3-profilen som på kort tid går till TV4. Nästa säsong av Solsidan skjuts upp, och Filip & Fredrik menar att fler borde erkänna sina misslyckanden. Det är några av nyheterna i Helgsvepet.


Renée Nyberg till TV4
TV3-profilen Renée Nyberg byter kanal, skriver Aftonbladet. Hon går till TV4 där hon arbetade i början av 1990-talet, och blir därmed kanalkollega med sin make David Hellenius. Vilket/vilka program hon kommer att leda eller vara inblandad i är fortfarande hemligt. På kort tid har nu TV3 tappat två stora profiler till Fyran – förutom Renée Nyberg även Hasse Aro.
– Jag har ju fått en liten fråga då och då från TV4 och nu kändes tiden rätt och mogen att göra något nytt, säger hon till Aftonbladet.

Femte Solsidan-säsongen skjuts upp
Den femte säsongen av "Solsidan" skjuts upp.
– Vi fick inte ihop alla skådisars möjliga dagar, säger Felix Herngren till Aftonbladet.
Det blir inga inspelningar i höst utan i stället troligen till våren nästa år. Solsidan produceras av Jarowskij oi samarbete med Felix Herngrens bolag FLX.

SVT gör eget "House of Cards”
SVT låter sig inspireras av Netflix succéssrie ”House of Cards” i den kommande drama-storsatsningen "Ögon blå" om maktspel och konspirationer i politiken.
– Det finns liknande ingredienser i och med att man är i maktens korridorer och det finns ett maktspel. Somliga drar i trådar och styr. Men som tillägg har vi en terrorcell, det vill säga ett mer våldsamt inslag, säger Christian Wikander, programchef för SVT Drama, till Aftonbladet.

Grafikens Hus totalförstört i brand
I en storbrand totalförstördes i helgen Grafikens Hus i Mariefred. Stora ekonomiska, historiska och konstnärliga värden gick förlorade, uppger Sveriges Radio.

Nina Persson provfilmade som Monica Z
Nina Persson, med förflutet i Cardigans, var aktuell för rollen som Monica Zetterlund i Guldbagge-prisade filmen ”Monica Z”. Det berättade hon i talkshowen Robins i SVT1. Men till slut föll Nina Persson i konkurrensen med Edda Magnasson.

Filip & Fredrik manar till ödmjukhet
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar, programledare i Kanal 5 och grundare av produktionsbolaget Mexico, har varit öppna med att 2013 var ”ett skitår för deras del”. I Dagens Industri säger duon att fler borde erkänna sina misslyckanden och stå för det mänskliga att också kunne göra dåliga grejer. Filip & Fredrik vill nu ta revansch med nya tv-serien ”La Bamba”.   

Databolag säljer listor på missbrukare
Den stora mängden av datainformation skapar moraliska problem när enskilda aktörer försöker profitera på detaljer om människors liv. Nu  finns företag som säljer information om människors missbruk och  sexvanor, skriver tekniksajten Gigagom, enligt DI

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.