Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anonym twittrare årets musikkritiker

Publicerad: 29 december 2010, 09:58

Årets musikkritiker: anonyme @discographies på Twitter.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Det är New Yorkbaserade Village Voice som utnämnt @discographies till årets bästa musikkritiker.

Tidningen motiverar utmärkelsen med: Han har väckt liv i den trötta musikkritiken genom att ha utvecklat en ny genre som kombinerar Internets spydiga kommentarer med pre-internets djupare expertis.

Det som utmärker är att @discographies enbart publicerar sig på Twitter och har i dag över 22 000 followers.

Den som anser att det inte går att recensera musik på Twitters 140 tecken ska veta att @discographies inte recenserar enskilda album utan artisters hela musikutgivning. Till exempel sammanfattas Michael Jacksons katalog med: 1-6 "We gasped from below as he soared toward the sun, defying gravity." 7-10 "We were secretly delighted when he crashed."

På Twitter jublar man och kallar utmärkelsen historisk .

@discographies hyllar Twitter i en intervju i Village Voice .

– Det är kanske det första masskommunikationssystemet som också fungerar som en meritokrati: det framhåller aktivt bra idéer och bra innehåll utan att reflektera över varifrån de kommer.
Förklaringen till att metoden att recensera artisters hela utgivningar förklaras med att det i dag är så lätt att få tillgång till mycket musik.

– Om vår hypotetiska 15-åring laddat ned Neil Youngs hela utgivning är hon lyckligare om det första albumet hon spelar inte är Old Ways. Men vem ska berätta det för henne?

Vem som döljer sig bakom @discographies är fortfarande hemligt. Men han/hon berättar för Village Voice att folk har frågat om han/hon är @discographies.

Vilket antyder att det döljer sig en ”traditionell” musikkritiker bakom @discographies.

Samma fråga har Rob Tennenbaum, som gör intervjun med @discographies för Village Voices, fått erkänner han själv i artikeln.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.