Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anonymous hackerattack drabbade Mittmedia

Publicerad: 18 november 2015, 07:47

Anonymous ville komma åt IS. Mittmedia fick sota för detta.

Mittmedias elva sajter påverkades indirekt av Anonymous attack mot IS, landslaget till attack mot medierna och rekord för TV4.

Ämnen i artikeln:

SpotifyDan OlofssonMittmediaLisa IreniusMikzTV4

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Anonymous hackerattack drabbade Mittmedia
Efter terrorattentaten i Paris gick hackernätverket Anonymous ut och meddelade att de skulle genomföra den största hackerattacken någonsin mot terrorgruppen IS. Inledningsvis släcktes tusentals Twitterkonton som ansågs vara förknippade med IS ned. Men också Mittmedia med dess elva sajter fick sig en släng av hackerattacken. Enligt Mittmedia själva kommer det sig av att de använder sig av tjänsten Cloudflare, som Anonymous påstår stödjer IS-sajter. Den indirekta attacken drabbade både sajternas utseende och funktion, skriver Expressen.

Landslagets attack mot medierna
I går kväll säkrade Sveriges herrlandslag en plats i fotbolls-EM, efter en kvalmatch mot Danmark som slutade sammanlagt 4-3. Efter vinsten kastade flera spelare en rejäl känga till media.
– I dag visar vi vilket lag vi är. Det blir ingen generationsväxling än iallafall. Kanske en generationsväxling i mediekåren istället. Fy fan, vad gött! sa Sveriges högerback Mikael Lustig till Kanal 5. Det skriver SVT.

Rekord för TV4
Resumé har tidigare rapporterat om att fler än någonsin tidigare vände sig till Aftonbladet TV för att följa terrorattackerna i Paris. Även Expressen TV hade näst högst tittande någonsin förra veckan. I ett blogginlägg skriver Viveca Hansson, programdirektör på TV4, att även de noterade en rekordvecka med 9,2 miljoner strömmar. "Helt utan autostarter", konstaterar hon, och medger samtidigt att TV4 var ute för sent efter att terrorattentaten hade inträffat, något även SVT har fått hård kritik för.

Trots brakförlusterna – grundaren tror på Zlatan-app
Dan Olofsson har investerat en kvarts miljard i appen Mikz, även känd som Zlatans app. Både bolaget bakom Mikz, Danir Developments och Mikz har de senaste åren redovisat stora förluster de senaste åren. I Mikz fall låg fjolårets rörelseresultat på -105 miljoner kronor. Men Dan Olofsson har inte get upp hoppet:
– Det ser positivt ut. Det går inte att endast värdera investeringen i förhållande till storleken, man måste titta på vilka värden som kan skapas i framtiden", säger han till Di.

Mellos programledare tänker vara politiska
Gina Dirawi leder Melodifestivalen i SVT för tredje gången och får hjälp av Petra Mede, Charlotte Perelli, Henrik Schyffert, Sarah Dawn Finer och William Spetz. I en intervju med SVT har flera av programledarna uttryckt att de kommer att bli politiska i sändning.

"Rimligt uppmärksamma Paris mer än Beirut"
Sedan terrorattackerna har många i sociala medier kritiserat mediernas prioriteringar, att offren i Paris fick större utrymme än de som dog i ett IS-attentat i Beirut dagen innan. Nu slår Lisa Irenius, kulturchef på SvD, tillbaka. I en kommentar förklarar hon medielogiken: Att Frankrike inte är lika mycket utland som Libanon, såväl närhetsmässigt som kulturellt men också på grund av EU.
"Ur ett svenskt perspektiv är det därför helt rimligt att uppmärksamma utvecklingen i Frankrike mer än den i Libanon, för det som sker i Paris nu får direkta återverkningar på Europasamarbetet", skriver hon.

Spotifys lockbete: Artisttjänst
"Spotify Fan Inisights" ska underlätta för artister att lära känna sina fans, var de befinner sig, hur de förändras, hur passionerade de är och vilka deras musikpreferenser har. Det skriver företaget själva i en bloggpost.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev