Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Anställningsstopp på Aftonbladet

Publicerad: 7 november 2008, 08:17

Aftonbladet införde anställningsstopp för en månad sedan. Den åtgärden plus lägre inköpspriser är delarna i paketet som ska hämta in 60 miljoner kronor 2009.


Aftonbladet ska hämta in 60 miljoner genom anställningsstopp och lägre inköpspriser. Foto: Resumé.

Senast Aftonbladet hade anställningsstopp var under förra lågkonjunkturen.

Enligt vd:n Carl Gyllfors är det anställningsstoppet och lägre inköpspriser som är delarna i Aftonbladets sparpaket. Det har klarats inom ramen för det ordinarie budgetarbetet.

– Vi har genomfört ett omfattande arbete där vi omförhandlat avtal med leverantörer och gjort en generell inköpspress, plus att vi infört anställningsstopp.

Hur länge ska ni ha anställningsstopp?

– Till dess vi vet vad som händer med lågkonjunkturen.

Vinsten under tredje kvartalet blev 69 miljoner kronor, vilket blev lite bättre än i fjol, men då gav Aftonbladet fortfarande ut den olönsamma gratistidningen Punkt SE.

– Vi är nöjda, vi visar ökat resultat.

Men ni hade hoppats på bättre?

– Man vill alltid ha mer självklart.

Carl Gyllfors säger att Aftonbladet gör stora satsningar, som det nyfödda Nöjesbladet, nya satsningar på nätet och fortsatt satsning på webb-tv.

– Men vi måste hela tiden hålla i kostnaderna, det är oerhört viktigt.

Åtgärden att skära ned med sex tjänster på webb-tv gjordes på grund övertalighet och har enligt Gyllfors inte att göra med sparpaketet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.