Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

AOL-chefen pudlar kring brutal uppsägning

Publicerad: 14 augusti 2013, 06:18

Foto: Wikipedia.

Tim Armstrong, koncernchef på AOL, gick ut med en minst sagt ovanlig ursäkt till personalen under torsdagen. Bakgrunden är att han inför tusen personer avskedade en medarbetarepå stående fot och därefter övergick till sin dragning som om ingenting hade hänt.


Allt började med att en inspelning av uppsägningen läckte ut till media  och skapade rena rama kalabiken kring AOL-vd:n Tim Armstrong.

Han  jobbar för närvarande hårt med att förvandla en kämpande internetportal  till ett framgångsrikt mediebolag, enligt New York Times.  

Tim  Armstrong höll i ett konferenssamtal med mer än 1 000 Patch-anställda i  veckan, vilken är AOL:s lokala nyhetstjänst som täcker hundratals  städer.

Mötet gick ut på att förbereda personalen på kommande uppsägningar och förändringar på ledningsnivå. Så här sade Tim Armstrong:
– Om ni tror att det som håller på att ske nu är något slags skämt och ni  vill hålla på och skämta om det så kan ni lika gärna plocka upp era  saker och lämna Patch idag.

Kort därefter hör man honom vända sig till Patchs kreative chef, Abel Lenz, som videofilmade mötet.
– Abel ta ned kameran. Du är sparkad. Försvinn.

Tim Armstrong fortsatte sedan med sin presentation som om ingenting hade hänt.

I sitt brev till personalen, som innehåller fyra paragrafer, förklarar Tim Armstrong sitt beslut att sparka Abel Lenz.

Han menar att Abel Lenz thar fått varningar tidigare om att konfidentiella möten inte ska spelas in.

Tim  Armstrong uppger också att han inte tänker återanställa Abel Lenz, men  att han har kontaktat honom för att be om ursäkt för hur uppsägningen  gick till, enligt New York Times.

AOL-chefen har också meddelat att  han tänker sälja av flera Patch-verksamheter alternativt hitta partners,  vilket skulle kunna resultera i att hundratals personer förlorar  jobbet.

Hur stora uppsägningarna egentligen blir offentliggörs under torsdag alternativt fredag denna vecka.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.