Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

AP köper in sig i Bambuser

Publicerad: 20 juni 2013, 13:53

Nyhetsbyrån AP har köpt andelar i svenska Bambuser, vilket är ett bolag som erbjuder livesänd video via mobilen. Bambuser har länge gjort stora förluster.


”Att världens ledande nyhetsbyrå verifierar vår teknologi är  fantastiskt. Dom har en samsyn med oss på värdet av användargenererad  livevideomaterial. Vidare har AP en affärsmässig relation med de flesta  stora nyhetsbolag i världen.”, säger Hans Eriksson, Bambusers arbetande styrelseordförande till DI.

Bolagets teknik kan användas av alltifrån privatpersoner som bevittnar en nyhetshändelse till företags livekonferenser.

Hans  Eriksson vill inte uppge hur mycket nyhetsbyrån Associated Press, AP,  går in med, men klart att Bambuser är i stort behov av pengar – under  det brutna räkenskapsåret 2011/2012 hade bolaget en nettoomsättning på  1,4 miljoner kronor och en förlust på 8,4 miljoner kronor.

Bambuser  har också tagit in 35 miljoner kronor från det norska riskkapitalbolaget  Kistefos, statliga Almi och ett antal privata investerare och  affärsänglar.

Hans Eriksson äger själv 16 procent av bolaget, enligt  DI.

Planen är nu att tjäna pengar på att licensiera tekniken till  företag som integrerar den i sina tjänster.  Den första licenskunden  offentliggörs inom ett par veckor, enligt DI.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.