tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Appelberg lägger ner i Lund

Publicerad: 27 januari 2009, 15:55

Appelberg lägger ner sitt kontor i Lund och säger upp fyra medarbetare. MBL-förhandlingar har nyligen avslutats. Anledningen, enligt vd Mats Edman, är att beläggningen är alldeles för låg.

Ämnen i artikeln:

Mats EdmanAppelberg

TR

Tobias Rydergren


Mats Edman, vd på Appelberg.

– Vi ser ingen ekonomi i verksamheten inom en rimlig tid och då väljer vi att stänga kontoret, säger han.

Appelbergs kontor i Lund hade under en tid en rad stora kunder. Bland annat fanns både Gambro och Alfa Laval på kundlistan. Men de senaste åren har antalet kunder och anställda krympt.

Kunderna Tetra Pak, Trelleborg, Swedwood och Pågens kommer att flytta till Stockholmskontoret.

– Det har bara undantagsvis ett egenvärde i att ha flera kontor i Sverige. När Stampen köpte oss undrade de om vi inte skulle öppna i Göteborg, men vi har fattat ett beslut om att bara finnas i Stockholm. Här finns större resurser och bredare kompetens. Det blir billigare att skicka våra medarbetare till de kundmöten som inte är i Stockholm. Jag tror att våra kunder får ännu bättre service nu.

Men trots att Appelberg nu stänger ner kontoret i Lund har inte 2008 varit ett dåligt år.
– Tvärtom så blir 2008 det bästa året i företagets historia. Vi kommer precis tillbaka från en välförtjänt konferensresa i Miami.

Hur blir 2009?

– Hade du frågat i december hade jag varit väldigt pessimistisk. Det är klart att det kommer att bli ett tufft år, men jag tror idag att vi har möjlighet att hålla byråintäkten på nästan samma nivå som ifjol. Vi tror extra starkt på webben och det finns ett stort intresse för vårt nya bolag för redaktionell kommunikation och sökmotoroptimering - Internetredaktörerna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev