Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Appelberg ska göra delar av Affärsvärlden

Publicerad: 4 februari 2015, 10:18

Affärsvärlden.

Talentum lägger ut delar av Affärsvärldens produktion. Det blir Appelberg som får ansvaret att göra runt en tredjedel av innehållet.


Ämnen i artikeln:

TalentumAffärsvärlden

Talentum befinner sig under svår ekonomisk press, och väljer nu att flytta ut delar av Affärsvärldens redaktionella produktion till contentbolaget Appelberg som ägs av Media Planet. Enligt Dagens Media är det cirka en tredjedel av tidningen som ska göras där. Men det hela sker genom en konstruktion där Appelberg startar ett helägt dotterbolag just för ändamålet.  

– Vi är väldigt stolta över att få jobba tillsammans med Talentum och Affärsvärlden. Vi hoppas och tror att vi kan medverka till att göra en redan stark produkt ännu bättre, både innehållsmässigt och genom hur tidningen utvecklas i olika kanaler, säger Calle Ericsson, vd på Appelberg i ett pressmeddelande.

Talentums produktionschef Peter Edhäll säger till Resumé att de inte kommer att göra sig av med personal som en konsekvens av outsourcingen. Däremot finns det vakanser som de nu inte kommer att tillsätta.  

Sedan tidigare står TT för redigeringen av Talentums titlar. Också Affärsvärldens konkurrent Veckans Affärer har lagt ut sin redigering.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TalentumAffärsvärlden

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.