Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Appen som låter dig casha in på dina selfies

Publicerad: 19 maj 2016, 08:47

Hur skulle det vara att få betalt för att ta selfies?

Foto: Mostphotos/Scott Griessel

Hur skulle det vara att få betalt för att ta selfies? I USA är just det möjligt genom appen Pay Your Selfie.


Ämnen i artikeln:

Selfie

En app i USA ger privatpersoner betalt för att ta selfies. Det är för att komma åt konsumentvanor som Pay Your Selfie erbjuder en liten ersättning för olika skräddarsydda selfies. Appen lanserades i september förra året och har redan över 100 000 användare, skriver Adweek.

Det innebär att appen har en bildbank på över 500 000 bilder. Pay Your Selfie har olika alternativ på selfies – vissa ska tas med en produkt, medan andra inte har någon anknytning till ett särskilt varumärke. Utifrån det bestäms även belöningen. På bilder som är osponsorerade kan man dra in mindre än en dollar, men sponsrade selfies där en produkt ingår kan ge dig upp till 20 dollar. Pengarna kan du välja att få genast in på kontot eller donera till valfritt välgörande ändamål.

Procter & Gamble är ett företag som har använt sig av appen och bad användarna ta selfies med deras tandkräm Crest. Utifrån de selfies som kom in fick de reda på när på dygnet det är vanligast att borsta tänderna.

Skulle det här vara något för den svenska marknaden?

Louise Lindberg

Ämnen i artikeln:

Selfie

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.