Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Appen utesluter inte Zlatans medieaktiviteter”

Publicerad: 14 oktober 2013, 14:36

Landslagets presschef Niklas Bodell.

Landslagets presschef Niklas Bodell medger att Zlatan gick ”lite väl snabbt genom den mixade zonen” efter Österrike-triumfen då matchjälten avslutade med att uppmana journalisterna att ”ladda ner appen”. – Men han sa det i en skämtsam ton precis när han gick därifrån, och dessförinnan hade han gjort intervjuer med en handfull tv- och radiostationer. Totalt gjorde han mer media än i normala fall, säger Niklas Bodell.


Ämnen i artikeln:

Zlatan UnpluggedNiklas BodellZlatan IbrahimovićMikz

Niklas Bodell säger att han inte har någon anledning att läxa upp Zlatan efter att denne hastat igenom den mixade zonen på Friends Arena och avslutningsvis hojtat att journalisterna kunde ladda ner hans app.

– Jag kan väl medge att Zlatan gick lite väl snabbt genom den mixade zonen, men han sa det där med appen i skämtsam ton, med glimten i ögat precis på slutet, säger Niklas Bodell till Resumé.

Ledande fotbollsjournalister har riktat kritik mot landslagsledningen eftersom de inte fick möjlighet att ställa följdfrågor. Och det finns en oro i mediekåren om att Zlatan kommer att hänvisa till appen i stället för att ta sig tid åt media.

Bodell tycker att det hela har blivit uppförstorat. Han säger att det ena inte utesluter det andra och att appen ska ses som ett komplement. Det är inte aktuellt med någon uppdaterad policy och förbundet tänker inte ställa sig i vägen för utvecklingen av medielandskapet, menar Bodell.

– Och man ska komma ihåg att Zlatan dessförinnan hade ställt upp på intervjuer i Kanal 5, SVT, TV4, österrikisk tv och och Sveriges Radio. Totalt gjorde han mer media än han brukar. Klockan var efter midnatt när han som sist av alla kunde sätta sig i bilen och åka från Friends Arena, säger Niklas Bodell till Resumé.

– Appen har inte uteslutit Zlatans medieaktiviteter på något sätt, säger Niklas Bodell.

Att Zlatan ska ha brutit mot någon intern policy om att lägga ut bilder från omklädningsrummet håller inte Bodell med om.

– Det har flera andra spelare gjort tidigare i sociala medier. Den enda policy vi har kring det är att man ska använda sociala medier med sunt förnuft och gott omdöme.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News