Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Apple får EU-kommissionen att agera

Publicerad: 3 april 2012, 11:24

EU-kommissionen inledde under tisdagen en undersökning om Motorola Mobility har missbrukat sin dominerande ställning. Klagomålen kommer från Apple och Microsoft.


Ämnen i artikeln:

AppleMicrosoftEU-kommissionen

Det meddelade EU-kommissionens talesman i konkurrensfrågor, Antoine Colombani, i samband med en pressbriefing under tisdagen.

Bakgrunden är att Apple och Microsoft har lämnat in klagomål till EU-kommissionen.  De båda bolagen anser att Motorola har missbrukat sin dominerande  marknadsposition genom att använda domstolsförelägganden rörande Apples  iPhone och iPad samt Microsofts Windows och Xbox.

Motorola  anklagas även för att ha brutit sina åtaganden gentemot olika  standardiseringsorganisationer, här bygger anklagelserna på att man har använt olika patent för att snedvrida konkurrensen.

EU-kommissionen  ska även titta på om Motorola erbjuder orättvisa licensvillkor för  patent som när nödvändig för olika standardiseringar kring 2G- och  3G-mobiltelefoni, trådlös kommunikation, H.264 videokompression samt  wlan-teknik.

EU-kommissionen drog igång en liknande undersökning mot Samsung den 30 januari.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.