Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Apple med ny Ipad i mars

Publicerad: 16 januari 2012, 07:21

Ny surfplatta från Apple i mars.

Foto: Bonnier AB

UPPDATERAD Apples nya Ipad3 har bland annat en högupplöst display. Den nya surfplattan introduceras i mars.


Ämnen i artikeln:

AppleIpad

Apples vd Tim Cook räknar med att bolagets nya Ipad ska minska konkurrensen från andra bolag. Efter Ipads introduktion 2011 seglade produkten upp som Apples nästa största intäktskälla. Apple har sålt mer än 40 miljoner Ipad, vilket genererat mer än 25,3 miljarder dollar i omsättning.

Ipad3 ger en betydligt bättre upplösning än Apples nuvarande Ipad genom att den till och med erbjuder mer pixlar på skärmen än vissa hd-tv-modeller, enligt källorna.

Pixlarna är så små att bilderna ser ut som tryckt material och videoinspelningar kan spelas omedelbart genom en kraftigt förbättrad grafisk prestanda, enligt Bloomberg.

Genom användningen av ett mycket snabbare chip ska användare snabbt kunna hoppa mellan olika program, enligt Apples källor.

Enligt Bloomberg har Apple jobbat hårt med att göra Ipad kompatibel med den trådlösa standarden LTE.

Operatörer som Verizon Wireless och ATT Inc är i full färd med att rulla ut LTE-nätverk för att ge användarna snabbare access till data och telefontillverkare som Samsung, Motorola och Nokia har redan introducerat smarta modeller som är kompatibla med LTE-tekniken.

Att Apple väljer att göra Ipad kompatibel med LTE före Iphone beror på att Iphone har ett kraftigare batteri, vilket innebär att den på ett bättre sätt kan stödja den senaste tekniken, enligt Bloombergs källor.

Enligt Bloomberg har Apples tillverkare i Asien påbörjat tillverkningen den nya Ipad denna månaden.

Planen är att man ska ha nått fulla volymer i februari, enligt källor till Bloomberg.

Apples talesperson Natalie Kerris har meddelat att hon inte vill kommentera rykten och spekulationer.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

AppleIpad

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.