Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Apple mer värt än Grekland

Publicerad: 20 januari 2012, 14:07

Foto: Colourbox.

Apples värde steg till 400 miljarder dollar under torsdagen, vilket är ett rekord för vad som redan är ett av världens mest värdefulla företag.


Endast Exxon Mobile har en högre värdering än Apple – 420 miljarder dollar, enligt CNN Money.

Petrochina och Microsoft kommer långt efter med ett marknadsvärde på 270 miljarder dollar respektive 235 miljarder dollar.

Enligt CNN Money innebär detta att Apples marknadsvärde också är  högre än bruttonationalprodukten hos Grekland, Österrike, Argentina och  Sydamerika.

Apple är fortfarande ett av världens snabbast växande företag trots sin storlek.

Bolagets rapport för det senaste kvartalet kommer nästa vecka och  analytikerna räknar med att försäljningen har stigit med 45 procent i  förhållande till motsvarande kvartal förra året, enligt en undersökning  från Thomson Reuters.

Enligt CNN Money har Apple haft en exceptionell utveckling. Inte minst med tanke på att bolaget värderades till i runda slängar tio miljarder dollar för ett decennium sedan.

Apples vändning kom i och med lanseringen av iPod och försäljningen  sköt iväg som en raket efter att företaget släppt iPhone år 2007.

Enligt CNN Money är prognosen att Apple ska ha sålt 30 miljoner  iPhones bara under det senaste kvartalet efter lanseringen av iPhone 4S  under oktober.

I torsdags offentliggjorde Apple att man tänker revolutionera  textläsningen genom sökbara och uppdaterade interaktiva e-textböcker för  iPad.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.