Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Apple slår historiskt börsrekord

Publicerad: 3 augusti 2018, 06:29

Tim Cook tog över som Apple-vd 2011.

Foto: Flickr / iphonedigital

Runt 18-tiden igår hade Apple uppnått ett börsvärde på 1000 miljarder dollar på Wall Street-börsen.


Ämnen i artikeln:

Tim CookBörsApple

Det går bra för vissa företag. Kanske går det lite extra bra för techjätten Apple, som under gårdagen nådde ett börsvärde på 1000 miljarder dollar på Wall Street-börsen.

Det innebär att man blir det första amerikanska bolaget att uppnå "drömgränsen". 2007 nåddet det kinesiska bolaget Petrochina, med den kinesiska staten i ryggen, samma nivåer.

På tio år har Apple-aktien stigit med 845,9 procent. Det innebär att de som köpte aktier för 1000 dollar för tio år sedan och därefter behållit sitt innehav tills nu har sett en värdeuppgång på 8 222,50 dollar.

"Men samtidigt som vi ska vara stolta över den här prestationen så är det inte det viktigaste måttet på vår framgång. Finansiell avkastning är helt enkelt resultatet av vår innovation, att vi sätter våra produkter och kunder främst", skriver Apples vd Tim Cook i ett brev till sina anställda, enligt sajten Macrumors.

Apple står dock inför ett framtida dilemma: efterfrågan på nya mobiltelefoner minskar. Dock har man sett en ökning av tjänster som Icloud, Appstore, Apple Music, och Apple Pay.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

Tim CookBörsApple

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.