Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Apple stoppar Ottos Idol-app

Publicerad: 27 november 2009, 09:52

Resume.se kan avslöja att Apple ännu inte godkänt TV4:s och Expressens nya påkostade Idol-applikation som skulle ha lanserats för flera veckor sedan. – Det är tråkigt, vi för diskussioner med Apple om det här, säger Otto Sjöberg, vd för TV4 Expressen Mobilab.


Ämnen i artikeln:

TV4 Expressen MobilabIdolExpressenTV4Otto Sjöberg

Otto Sjöberg, vd för TV4 Expressen Mobilab, pressas av att Apple ännu inte godkänt den nya Idol-applikationen. Foto: Erik Esbjörnsson.

Redan i september var Otto Sjöberg ute och pratade om TV4:s och Expressens stora mobil-satsning på Idol:

En Idol-sajt, en mobil-tv-kanal i mobilen med exklusivt material och en Iphone-applikation.

De två förstnämnda delarna har lanserats planenligt, men fortfarande väntar Otto Sjöberg på att Apple ska godkänna Idol-appliktionen, som skulle ha lanserats i samband med den första fredagsfinalen den 8 oktober.

–  Vi lämnade in den till Apple i samband med Idol-premiären och den ligger fortfarande hos App-store för godkännande. Förfarandet är så att man aldrig vet när godkännandet kommer. Det skapar problem för medieföretag som jobbar med deadlines för olika satsningar.

–  Det måste till ett annat förfarande där det finns en tidsplan. Vi har tagit upp det med Apple och det är uppe på Europanivå. De har uttryckte en förståelse för våra synpunkter och ska ta upp det med Apple i USA och vi hoppas på en lösning, säger Otto Sjöberg.

Det måste vara stressande?

– Det är tråkigt, det är en bra applikation som innehåller både Idolernas perspektiv från TV4 och det journalistiska perspektivet från Expressen, och vi vill att publiken ska testa den.

– Men för totaliteten för mobilsatsningen på idol är det här ingen katastrof.

Idol är en av de största satsningarna hittills för TV4 Expressen Mobilab. Andra stora projekt för bolaget är allsvenskan, elitserien och La Liga.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.