Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Apples helvetesvecka

Publicerad: 28 juni 2013, 06:42

Tim Cook, vd Apple.

Den sydkoreanska mobiltillverkaren Samsung ökar stadigt sitt försprång gentemot Apple. Samsung har inte bara tagit marknadsandelar i Europa under den senaste veckan, utan även vunnit ett patent. Samsung har även klått Apple på börsen och nya flaggskeppet Galaxy S4 har också utsetts till snabbast på marknaden.


Ämnen i artikeln:

SamsungApple

Samsung har passerat Apple på marknaden för smarta telefoner under de  senaste åren, enligt DI som hänvisar till analysföretaget IDC.

Så sent som fjärde kvartalet  förra året hade Samsung en global marknadsandel på 29 procent, medan  motsvarande siffra Apple var 22 procent.

Nya siffror visar också att  Samsung har ökat sitt avstånd till Apple under Q1. Samsung har ökat sin  marknadsandel med 31,1 procent till 14,4 miljoner enheter och en  marknadsandel motsvarande 45 procent.

Apple har samtidigt minskat sin  marknadsandel med 5 procentenheter till 20 procent, enligt IDC. Nokia  har en marknadsandel på 5 procent.

Som om detta inte vore nog har Sky  News rapporterat om en undersökning från konsumenttestbolaget Which?  där det framgick Samsung Galaxy S4 var den snabbaste smarta telefonen på  marknaden, medan Apples Iphone 5 är var allra segast.

Apples  helvetesvecka är dock inte slut med det. Apple har stämt Samsung för att  ha kopierat Iphone-produkter, men tidigare i veckan vann Samung en  viktig patentstrid i Tokyo, enligt DI.

Apples börsvärde har fallit  med 30 procent till 374 miljarder dollar enbart under det senare året.  

Samsungs börsvärde har i stället stigit med 19 procent till 175  miljarder dollar under senaste tolv månaderna, enligt DI.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SamsungApple

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.