Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Arbetarbladet nobbar SD-annonser

Publicerad: 5 december 2014, 15:08

Arbetarbladet väljer bort annonser från Sverigedemokraterna.

Arbetarbladet kommer inte publicera annonser från Sverigedemokraterna i fortsättningen. ”Vi kommer konsekvent säga nej om vi får evetuella förfrågningar från partiet” skriver Daniel Nordström, Arbetarbladets chefredaktör och ansvarige utgivare, i en krönika.


Ämnen i artikeln:

ArbetarbladetSverigedemokraternaDaniel Nordström

Arbetarbladet har tidigare bedömt annonser från Sverigedemokraterna ensikilt och från fall till fall, men i fortsättningen kommer de säga nej till all form av annonsering från partiet. Anledningen är att det politiska läget och nyhetsförkoppet har förändrats.

”Vi tar ställning mot rasism och vi tar därför ställning mot SD som jag anser för en rasistisk politik, eftersom partiet gör skillnad på människor utifrån bakgrund, religion och kultur.” skriver Daniel Nordström i krönikan.

Eftersom situationen och nyhetsläget har förändrats har han också valt att ändra utgivarbeslutet.

”Om Sverigedemokraterna vill annonsera i Arbetarbladet under den kommande valrörelsen kommer vi konsekvent att tacka nej.” fastslår han i krönikan.

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.