Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Arbetet satsar på migration – värvar DN-journalist

Publicerad: 2 september 2015, 11:38

Foto: Roger Turesson

Tidningen Arbetet har värvat DN-journalisten Erik de la Reguera. Inom kort drar man igång en stor satsning på globala frågor och migration, där den förre Latinamerikakorrespondenten kommer att spela en viktig roll.


Ämnen i artikeln:

Mediebranschen

På en ny undersajt - "Arbetet Global" - ska Arbetet utvidga sin utrikesbevakning och ge fördjupningar och nyhetsrapportering om bland annat global migration, ett ämne som i dag är av stort intresse för LO:s medlemmar. Förra året kom Erik de la Reguera hyllade andra bok, "Gränsbrytarna", där han följde tre papperslösa migranters farliga färder mot Europa och USA.

Erik de la Reguera var DN:s Latinamerikakorrespondent mellan 2007 och 2013, och har länge varit en av tidningens mer profilerade skribenter. 2012 fick han Wendelapriset för årets bästa socialreportage, för ett av sina reportage om papperslösa migranter.

– Tanken är att dra igång en utlandsbevakning, med mycket fokus på migration. Migration är ju ett område som både berör den nationella och globala kontexten vilka också kan knytas samman, säger Erik de la Reguera till Resumé och fortsätter:

– Det blir roligt att jobba med frågor som jag brinner för. Det här är journalistik som har betydelse för Arbetet inte minst då många av LO-medlemmarna sympatiserar med SD. Det här är frågor som diskuteras på arbetsplatserna. Då är det viktigt att få fram konkreta fakta på hur stora flyktingströmmar det handlar om och eventuella kostnader.

Undersajten "Arbetet Global" planeras att gå live inom de närmaste veckorna. Tanken är att Erik de la Reguera ska bidra med reportage och berättelser från Sverige och världen.

Du har bevakat den här typen av frågor för DN i flera år. Vad innebär skiftet av plattform för dig?
– Jag tycker att DN tillsammans med många andra svenska tidningar för ett bra jobb. Det är många journalister som just nu bevakar vad som sker i Europa. Arbetet kan bidra på ett annat sätt eftersom vi har en annan typ av läsare i våra LO-medlemmar. Exempelvis är arbetskraftsinvandring en debatt som hamnat något i skymundan de senaste månaderna, men får våra läsare är den högst relevant. Här har vi redan reportrar med kompetens att bevaka frågan. Det jag kan bidra med primärt är vilken betydelse de politiska, civila och sociala rättigheterna får när folk flyr sina hemländer.

Arbetet hette tidigare LO-Tidningen och når i dag drygt 100 000 läsare på nätet varje månad.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mediebranschen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.