Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Arbetets utrikessatsning fortsätter

Publicerad: 29 februari 2016, 10:19

Arbetets utrikessatsning med artiklar på engelska har gått hem.

Foto: Skärmdump

Förra året lanserade Arbetet sin storsatsning på utrikespolitik med artiklar på både svenska och engelska. Efter 400 artiklar kommer projektet nu att förlängas.


Satsningen Arbetet Global har som mål att sätta fokus på gränsöverskridande frågor som migration, klimat och arbetares villkor i andra länder.

– Vi har fått ett väldigt varmt mottagande av såväl läsare som branschpress och organisationer. Våra läsarundersökningar visar att Arbetet Global har nått ut till andra grupper än de som läser arbetet.se, säger Erik Larsson, som är redaktör för undersajten Arbetet Global, i ett pressmeddelande.

Enligt honom beror det på att de satsat på att snabbt etablera en närvaro på sociala medier under uppstartsfasen. Då har tidningen också fått stöd av biståndsorganisationen Union to union, men nu ska den klara sig på egen hand. Tidningen Arbetet kommer stå för alla kostnader under förlängningen som i första hand ska pågå fram till sommaren.

– Det är roligt att tidningen tror på projektet och vill se en förlängning. Vi har visat att det går att göra mycket med relativt små resurser, säger reportern Erik de la Reguera, som värvades från Dagens Nyheter inför lanseringen.

En del av materialet på sajten har publicerats på engelska för att nå läsare utanför Sverige. Följden har blivit återpubliceringar av längre artiklar i bland annat Polen och Estland, något som tidningen säger gett en dramatiskt ökad räckvidd.

– Vi skriver om frågor som inte bara berör människor i Sverige, så det är naturligt för oss att även försöka nå läsare runt om i världen. När en av våra texter publiceras på polska i Polens största dagstidning Gazeta Wyborcza är det ett kvitto på att strategin fungerat och att vi är relevanta också i en europeisk diskussion, säger Erik Larsson.

Sanna Wolf-Watz

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.